اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87604270
h-index3821
i10-index272121

..
:: جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) ::
جلد 25 شماره 5 صفحات 756-756 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات شدت نور رنگ‌دانه‌های سیتوپلاسمی سلول‌های رنگ‌دانه‌دار شبکیه در مدل حیوانی AMD: نگاهی نو به تشخیص اختلالات شبکیه
محبوبه موسوی ، علی اصغر موسوی ، بهنام الدین جامعی ، حمیدرضا ثامنی ، سام زربخش ، حمید ابوطالب کدخداییان
چکیده:   (202 مشاهده)
هدف: تجمع لیپوفشین در سلول‌های رنگ‌دانه‌دار شبکیه موجب می‌شود تا این سلول‌ها به‌طور خوبخودی نور فلوئورسنت ساطع کنند و هر میزان تجمع لیپوشین بیشتر باشد میزان نور خروجی نیز بیشتر خواهد بود. نور فلوئورسنت بالا و مقدار فراوان گرانول لیپوفوشین درون این سلول‌ها پیش‌ساز بیماری تخریب ماکولا وابسته به سن است. لذا تغییرات سلولی و نور فلوئورسنت این سلول‌ها برای تشخیص زودهنگام بیماری هدف اصلی این طرح می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه از 18 سر موش بزرگ آزمایشگاهی استفاده شد و 100 میکرولیتر از سدیم یدات در دو دوز 40 و 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم به فضای سینوس پشت چشم آن‌ها تزریق شد. در فواصل زمانی 1 روز، 7 روز و 30 روز بعد از تزریق در چشم، نمونه‌ها خارج شد و بعد از جداکردن لایه RPE، با استفاده از نرم‌افزار Image J تعداد کل گرانول‌های سیتوپلاسمی، انواع مختلف گرانول‌ها، تعداد کل رنگ‌دانه ملانین و لیپوفوشین، شدت نور ساطع شده از رنگ‌دانه لیپوفوشین، پراکندگی سیتوپلاسمی گرانول‌ها و هم‌چنین تغییرات ظاهری در شکل و تعداد هسته سلول‌های RPE بررسی شد. برای بررسی داده‌ها از نرم‌افزار GraphPad Prism 8 استفاده شد و از آزمون آماری one-way ANOVA برای بررسی بین گروه‌ها استفاده شد. هم‌چنین از آزمون Two tailed t-test برای بررسی دو به دو داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد در دوز 40 میلی‌گرم بر کیلوگرم با گذشت زمان تعداد کل گرانول‌ها افزایش می‌یابد و در دوز 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم بیشترین میزان گرانول در روز هفتم بعد از تزریق سدیم یدات دیده می‌شود. هم‌چنین تعداد کل رنگ‌دانه ملانین با گذشت زمان در دوز 40 افزایش و در دوز 60 کاهش می‌یابد. تعداد کل رنگ‌دانه لیپوفوشین در دوز 40 با گذشت زمان افزایش و در دوز 60 کاهش می‌باید. هم‌چنین 5 نوع گرانول در داخل سیتوپلاسم سلول‌های RPE آسیب‌دیده با سدیم یدات شناسایی شد که در قسمت‌های رأسی، میانی و قاعده‌ای سلول RPE قرار داشتند. شدت نور فلوئورسنت در دوز 40 افزایشی است اما در دوز 60 بیش‌‌ترین شدت در روز 7 است. هم‌چنین بیشترین تعداد سلول‌های غول‌آسای چند هسته‌ای در روز 7 و در دوز 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم قرار داشت و بیشترین تغییرات شکل ظاهری سلولی ناشی از تزریق سدیم یدات در روز اول بعد از تزریق دیده می‌شد.
نتیجه‌گیری: استفاده از شدت نور فلوئورسنت ساطع شده از رنگ‌دانه‌های سیتوپلاسمی سلول‌‌های RPE در تعیین شدت آسیب وارد شده به سلول می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس داده‌ها به‌نظر می‌رسد در دوز بالای سدیم یدات که مشابه مرحله پیشرفته بیماری AMD است گرانول‌ها و شدت نور فلوئورسنت کاهش می‌یابد و در مراحل میانی و حتی ابتدایی بیماری تعداد گرانول‌ها و شدت نور فلوئورسنت افزایش می‌یابد. داده‌های این تحقیق می‌تواند در تشخیص مراحل بیماری AMD مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: شدت نور فلوئورسنت، ملانین، لیپوفوشین، تخریب ماکولا وابسته به سن، سدیم یدات
متن کامل [PDF 350 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/12/4 | پذیرش: 1402/5/19 | انتشار: 1402/5/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi M, Mousavi A, Jamei B, Sameni H, Zarbakhsh S, Kadkhodaeian H A. Melanin and Lipofuscin granules changes in retinal pigment epithelium degeneration model: a new insight to retinal disease diagnosis. Koomesh 2023; 25 (5) :756-756
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8976-fa.html

موسوی محبوبه، موسوی علی اصغر، جامعی بهنام الدین، ثامنی حمیدرضا، زربخش سام، ابوطالب کدخداییان حمید. تغییرات شدت نور رنگ‌دانه‌های سیتوپلاسمی سلول‌های رنگ‌دانه‌دار شبکیه در مدل حیوانی AMD: نگاهی نو به تشخیص اختلالات شبکیه. كومش. 1402; 25 (5) :756-756

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8976-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645