اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87604270
h-index3821
i10-index272121

..
:: جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) ::
جلد 25 شماره 5 صفحات 749-749 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغزی برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع
سید ابوالفضل تهیدست
چکیده:   (192 مشاهده)
هدف: درمان‌های تحریک مغز شامل فعال‌کردن یا مهار مستقیم مغز با تحریکات مختلف می‌باشد. تحریک الکتریکی و تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای مغز دو مورد از رایج‌ترین روش‌های تحریک‌مغزی می‌باشند که به‌وفور توسط پژوهش‌گران و درمان‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌دلیل غیرتهاجمی بودن، در دسترس بودن و ایمن بودن، امروزه تحریک‌های غیرتهاجمی مغز در کانون توجه قرار دارد و مطالعات مختلفی جهت بررسی و تعیین اثربخشی این روش‌های درمانی انجام شده یا در حال انجام است. استفاده از این روش‌‌ها برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع نیز می‌تواند افق جدیدی را در حوزه آسیب‌شناسی گفتار و زبان ایجاد نماید. بنابراین مروری بر مطالعات انجام شده و نتایج آن می‌تواند اطلاعات مناسبی را برای محققین و درمان‌گران این حوزه مهیا نماید. هدف از این مطالعه نیز بررسی کاربرد تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغزی برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع می‌باشد.
نتیجهگیری: استفاده از تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغزی برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع حوزه‌ای بدیع و مورد توجه پژوهش‌گران می‌باشد. در حال حاضر در برخی از حوزه‌ها، مثل درمان اختلالات بلع شواهد معتبرتری برای اثر بخشی تحریک مغزی وجود دارد. در حالی‌که در حوزه‌های دیگر مثل درمان اختلالات روانی گفتار (لکنت) شواهد موجود در این زمینه ضعیف می‌باشد. بنابراین به‌نظر می‌رسد برای اظهار نظر مناسب در زمینه استفاده تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغزی برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع نیازمند انجام کارآزمایی‌های بالینی و مطالعات با روش متدولوژی قوی‌تر هستیم.
 
واژه‌های کلیدی: تحریک الکتریکی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، گفتار، زبان، بلع
متن کامل [PDF 244 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/12/3 | پذیرش: 1402/5/19 | انتشار: 1402/5/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tohidast S A. Application of Electrical and Magnetic Brain Stimulation for the Treatment of Speech, Language and Swallowing Disorders. Koomesh 2023; 25 (5) :749-749
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8969-fa.html

تهیدست سید ابوالفضل. کاربرد تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغزی برای درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع. كومش. 1402; 25 (5) :749-749

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8969-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645