اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87604270
h-index3821
i10-index272121

..
:: جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) ::
جلد 25 شماره 5 صفحات 738-738 برگشت به فهرست نسخه ها
فارماکوکینتیک و مکانیسم اثر دسته‌های جدید داروئی کاهش‌دهنده گلوکز خون: مهارکننده‌های انتقال هم‌زمان سدیم-گلوکز 2 (SGLT2is) و آگونیست‌های گیرنده پپتید شبه گلوکاگون-1 (GLP-1)
کبری بهرامپور جویباری
چکیده:   (205 مشاهده)
هدف: مهارکننده‌های انتقال هم‌زمان سدیم-گلوکز 2 (SGLT2is) هم‌چون کاناگلیفلوزین، داپاگلیفلوزین، امپاگلیفلوزین و ارتوگلیفلوزین برای درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 (DM) به‌منظور کاهش سطح قند خون بالا همراه با رعایت رژیم غذایی و ورزش توسط FDA پذیرفته شده‏اند. این داروها با جلوگیری از بازجذب کلیوی گلوکز در لوله پیچیده نزدیک که منجر به افزایش دفع ادراری می‏شود، سطح گلوکز پلاسما را بهبود می‏بخشد. SGLT2i به سهولت از دستگاه گوارش جذب می‏شوند و فارماکوکینتیک آن‌ها آن‌چنان تحت‌تأثیر غذا قرار نمی‏گیرد. پس از جذب، آن‌ها به پروتئین‏های پلاسما متصل می‏شوند و در این میان کاناگلیفلوزین دارای بالاترین اتصال به پروتئین پلاسما (PPB) در حدود 99٪ می‏باشد. اختلالات کلیوی یا کبدی تغییرات قابل‌توجهی بر میزان اتصال پروتئینی این داروها ایجاد نمی‏کند. SGLT2is به‌طور اولیه در کبد توسط آنزیم کبدی با نام یوریدین دی‌فسفات گلوکورونوزیل ترانسفراز متابولیزه می‏شوند. آن‌ها پس از فیلتراسیون از گلومرول‏های کلیوی به غشای لومینال بخش‏های اولیه نفرون متصل می‏شوند. نیمه‌عمر حذف طولانی‌مدت این داروها سبب تجویز یک‌بار در روز آن‌ها شده است. آگونیست‌های گیرنده پپتید شبه گلوکاگون-1 (GLP-1Ras) نیز دسته جدیدی از داروهای کاهنده قند خون هستند که شامل اگزناتید، لیکسیسناتید، لیراگلوتاید، آلبی‌گلوتاید، دولاگلوتاید و سماگلوتاید می‏باشند. داروهای این دسته به‌دلیل فراهمی زیستی خوراکی ضعیف به‌صورت زیرجلدی تجویز می‏شوند. با این‌حال، FDA فرمولاسیون خوراکی داروی سماگلوتاید را در سپتامبر 2019 تأیید کرد. این دسته از داروها تخلیه معده را به تأخیر می‏اندازند و آزادسازی گلوکاگون را از سلول‏های آلفای پانکراس مهار می‏کنند که منجر به کاهش گلوکز پلاسما می‏شود. علاوه بر اینGLP-1Ras  سبب کاهش آپوپتوز سلول‏های بتا پانکراس و به دنبال آن افزایش تعداد آن‌ها می‏شوند. اولین دارو از این دسته، داروی اگزناتید می‏باشد و توسط FDA در آوریل 2005 برای درمان کمکی دیابت نوع 2 تأیید شد. داروهای این گروه به دو دسته داروئی عوامل کوتاه اثر و طولانی اثر طبقه‌بندی می‏شوند. ترکیبات با طول اثر کوتاه همانند اگزناتید (دو بار در روز) و لیکسیسناتید باعث تحریک کوتاه‌مدت گیرنده GLP-1 می‏شوند. در حالی‌که داروهای با طول اثر بیشتر از جمله لیراگلوتاید، اگزناتید یک‌بار در هفته، دولاگلوتاید، سماگلوتید گیرنده‏های GLP-1 را به‌طور مداوم تحریک می‏کنند. این عملکرد ممکن است با اثرات قوی‏تر GLP-1Ras با طول اثر بیش‌تر بر قند خون پس از غذا و تخلیه معده در مقایسه با عوامل با اثر کوتاه‌تر مرتبط باشد.
 
واژه‌های کلیدی: مهارکننده‌های انتقال هم‌زمان سدیم-گلوکز، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 298 kb]   (26 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/11/30 | پذیرش: 1402/5/10 | انتشار: 1402/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrampur Juibari K. Pharmacokinetics and mechanism of action of new classes of glucose-lowering agents: SGLT2 inhibitors and GLP-1 receptor agonists. Koomesh 2023; 25 (5) :738-738
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8937-fa.html

بهرامپور جویباری کبری. فارماکوکینتیک و مکانیسم اثر دسته‌های جدید داروئی کاهش‌دهنده گلوکز خون: مهارکننده‌های انتقال هم‌زمان سدیم-گلوکز 2 (SGLT2is) و آگونیست‌های گیرنده پپتید شبه گلوکاگون-1 (GLP-1). كومش. 1402; 25 (5) :738-738

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8937-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645