اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87654274
h-index3821
i10-index273122

..
:: جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) ::
جلد 25 شماره 5 صفحات 557-557 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر لینالول بر نمرات نورلوژیک، ادم مغزی و سد خونی-مغزی بعد از آسیب ترومایی مغزی در موش بزرگ آزمایشگاهی نر: نقش اینترلوکین 1بتا و اینترلوکین 10
کیمیا رمضانی ، آناهیتا محسن پور ، علی سیاه پشت خاچکی ، بهزاد خضری
چکیده:   (215 مشاهده)
هدف: آسیب مغزی ناشی از تروما (TBI) یک اختلال بسیار پیچیده بوده که شامل درجات متفاوتی از کوفتگی مغز، آسیب منتشره آکسونی، هموراژی و هیپوکسی می‌باشد. لینالول (LIN) یک جزء اصلی مونوترپن فرار اسانس در چندین گیاه معطر (انیسون، فلفل و رازیانه) است، که دارای فعالیت‌های بیولوژیکی متعددی از جمله فعالیت‌های ضد نئوپلاستی، ضد التهابی، ضد سالک، آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی است. لذا ما در این طرح تحقیقاتی نقش محافظت نورونی لینالول در فرایند ضربه‌مغزی منتشر در موش بزرگ آزمایشگاهی و هم‌چنین تأثیر آن بر میزان اینترلوکین‌ها و تغییرات هیستولوژیکی را مورد بررسی قرار دادیم.
مواد و روش‌ها: 56 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نژاد ویستار پس از القاء بیهوشی و کانول‌گذاری در نای، تحت ضربه‌مغزی کنترل شده منتشر به روش مارمارو قرار گرفتند و 30 دقیقه‌ی بعد داروی لینالول با دوزهای مختلف به‌صورت داخل‌صفاقی تزریق شد. در زمان‌های قبل از ضربه، بلافاصله پس از به هوش آمدن پس از القاء ضربه، 24 و 48 و 72 ساعت بعد از ضربه Veterinary Coma Scale و تست‌های حرکتی و تعادلیBeam Walk  و  Beam Balanceاز رت‌ها گرفته و ثبت شد. پس از گذشت 72 ساعت،CSF از سیسترنا مگنا جمع‌آوری شده و جهت انجام آزمایش الایزا برای بررسی میزان اینترلوکین‌ها استفاده شد. رت‌ها در بیهوشی عمیق کشته شده و مغزشان خارج و در فرمالین 10 درصد به‌مدت 48 ساعت فیکس گردیده و برای رنگ‌آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین استفاده گردید. میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی توسط تزریق ماده رنگی ایوانز پس از القاء ضربه‌مغزی در رت‌های گروه مربوطه مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که جراحت مغزی ناشی از ضربه منتشر کنترل‌شده، سبب ایجاد ادم مغزی، تخریب سد خونی-مغزی، اختلال در نمرات نورولوژیکی و تعادلی-حرکتی حیوان می‌شود (0001/0>p). هم‌چنین منجر به افزایش اینترلوکین 1بتا و کاهش اینترلوکین 10 در مایع CSF می‌شود (0001/0>p). هم‌چنین یافته‌های ما نشان داد لینالول در دوزهای 25 و 50 میلی‌گرم‌/کیلوگرم می‌تواند این اختلافات را نسبت به گروه کنترل (Sham و Intact) کم‌تر کند (001/0>p). تروما سبب دژنره شدن نورون‌ها با هسته چروکیده و به‌شدت رنگ‌گرفته به‌همراه ادم پری‌نورال، احتقان عروقی و ادم پری‌وسکولار می‌شود. لینالول این تغییرات هیستولوژیکی را بهبود می‌بخشد. لازم به ذکر است لینالول در دوز 25 میلی‌گرم‌/کیلوگرم مؤثرتر بوده است (0001/0>p).
نتیجه‌گیری: براساس این مطالعه می‌توان دریافت که لینالول دارای اثرات محافظت نورونی در مغز بوده و توانسته بر پیامدهای ناشی از ضربه‌مغزی اثر بگذارد و موجب کاهش ادم مغزی، تسریع در بهبود وضعیت سد خونی-مغزی و نمرات نورولوژیکی و تعادلی شود. هم‌چنین تغییرات هیستولوژیکی در جهت بهبودی حاصل گردیده است. لینالول احتمالاً این اثرات را از طریق کاهش اینترلوکین‌های التهاب‌زا و افزایش اینترلوکین‌های ضد التهاب اعمال می‌کند. تغییرات هیستولوژیکی در جهت بهبودی عملکرد مغز حاصل گردیده است.
واژه‌های کلیدی: لینالول، نوروپروتکتیو، ترومای مغزی، ادم مغزی، سد خونی-مغزی، اینترلوکین‌ها
متن کامل [PDF 276 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/11/13 | پذیرش: 1402/6/1 | انتشار: 1402/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani K, Mohsenpour A, Siahposht-Khachaki A, Khezri B. The effect of linalool on the neurological scores, brain edema and blood brain barrier after traumatic brain injury in male rat: the role of interleukins IL-1B, IL-10. Koomesh 2023; 25 (5) :557-557
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8743-fa.html

رمضانی کیمیا، محسن پور آناهیتا، سیاه پشت خاچکی علی، خضری بهزاد. تأثیر لینالول بر نمرات نورلوژیک، ادم مغزی و سد خونی-مغزی بعد از آسیب ترومایی مغزی در موش بزرگ آزمایشگاهی نر: نقش اینترلوکین 1بتا و اینترلوکین 10. كومش. 1402; 25 (5) :557-557

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-8743-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 5 - ( مهر و آبان 1402، ویژه نامه 5 امین کنگره بین المللی و 26 امین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645