اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 24، شماره 2 - ( ویژه نامه پزشکی فرد محور- فروردین و اردیبهشت 1401 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 275-267 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تنوع تولید ویتامین‌ها توسط پروبیوتیک‌ها در میکروبیوم و معرفی سویه‌های برگزیده
نسیم رحمانی* ، زرین مینوچهر ، بیژن بمبئی ، نگار سرهنگی ، نجف الهیاری فرد
چکیده:   (321 مشاهده)
ویتامین‌ها ریزمغذی‌های مهمی هستند و اغلب پیش‌ساز آنزیم‌هایی می‌باشند که سلول‌های زنده برای انجام واکنش‌های بیوشیمیایی به آن‌ها نیاز دارند. از آن‌جایی‌که انسان توانایی بیوسنتز اکثر ویتامین‌ها را ندارد، بنابراین باید بتواند از طریق برون‌زایی آن‌ها را تأمین کند. اگرچه ویتامین‌ها در غذاهای مختلف وجود دارند، اما بسیاری از افراد عمدتاً به دلیل سوء تغذیه در نتیجه مصرف ناکافی مواد غذایی و یا عادات غذایی نامناسب، از کمبود آن‌ها رنج می‌برند. در این مقاله پتانسیل پروبیوتیک‌های اسیدلاکتیک (LAB) و بیفیدوباکتر به‌عنوان راه‌کاری ارزان و خاتمه‌دهنده به این مشکل، بررسی می‌شود. پروبیوتیک‌ها قادرند ویتامین‌های مهمی شامل ویتامین A، ویتامین D، ویتامین K، ویتامین B12 و ... را در میکروبیوم تولید نمایند. بنابراین فراوانی و افزایش نسبت پروبیوتیک‌ها در میکروبیوم یکی از راه‌های مهم رفع کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن است. میکروبیوم به عنوان یک بخش مهم در رویکرد پزشکی فردی مطرح است. هم‌چنین نتایج نشان داد باکتری‌های پروبیوتیک Lactobacillus reuteri و Bifidobacterium adolescentis به ترتیب می‌توانند از نظر تنوع با تولید ویتامین‌های خانواده B، ویتامین K2 و ویتامین D بهترین انتخاب برای تولید مجموعه ویتامین‌های مورد نیاز یک فرد باشند.
 
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، میکروبیوتا، پزشکی فرد محور، ویتامینها، اسید لاکتیک، بیفیدوباکتر
متن کامل [PDF 1345 kb]   (69 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: مروري
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1400/9/7 | انتشار: 1400/12/28
فهرست منابع
1. [1] Blum HE. The human microbiome. Adv Med Sci 2017; 62: 414-420. [DOI:10.1016/j.advms.2017.04.005] [PMID]
2. [2] Hollister EB, Gao C, Versalovic J. Compositional and functional features of the gastrointestinal microbiome and their effects on human health. Gastroenterology 2014; 146: 1449-1458. [DOI:10.1053/j.gastro.2014.01.052] [PMID] [PMCID]
3. [3] Rad SS, Nikkhah A, Orvatinia M, Ejtahed H-S, Sarhangi N, Jamaldini SH, et al. Gut microbiota: a perspective of precision medicine in endocrine disorders. J Diabet Metab Disord 2020; 1-8.
4. [4] Wang B, Yao M, Lv L, Ling Z, Li L. The human microbiota in health and disease. Engineering 2017; 3: 71-82. [DOI:10.1016/J.ENG.2017.01.008]
5. [5] Pflughoeft KJ, Versalovic J. Human microbiome in health and disease. Annu Rev Pathol 2012; 7: 99-122. [DOI:10.1146/annurev-pathol-011811-132421] [PMID]
6. [6] Fung TC, Olson CA, Hsiao EY. Interactions between the microbiota, immune and nervous systems in health and disease. Nature Neurosci 2017; 20: 145-155. [DOI:10.1038/nn.4476] [PMID] [PMCID]
7. [7] Zhang YZ, Li YY. Inflammatory bowel disease: pathogenesis. World J Gastroenterol 2014; 20: 91. [DOI:10.3748/wjg.v20.i1.91] [PMID] [PMCID]
8. [8] Basu TK, Dickerson JW. Vitamins in human health and disease. Fruits. 1996;3(51):202.
9. [9] Blencowe H, Cousens S, Modell B, Lawn J. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube disorders. Int J Epidemiol 2010; 39: i110-i121. [DOI:10.1093/ije/dyq028] [PMID] [PMCID]
10. [10] Asrar FM, O'Connor DL. Bacterially synthesized folate and supplemental folic acid are absorbed across the large intestine of piglets. J Nutr Biochem 2005; 16: 587-593. [DOI:10.1016/j.jnutbio.2005.02.006] [PMID]
11. [11] Lucock M, Yates Z. Folic acid-vitamin and panacea or genetic time bomb? Nat Rev Genet 2005; 6: 235-240. [DOI:10.1038/nrg1558] [PMID]
12. [12] Lamers Y, Prinz-Langenohl R, Brämswig S, Pietrzik K. Red blood cell folate concentrations increase more after supplementation with [6 S]-5-methyltetrahydrofolate than with folic acid in women of childbearing age. Am J Clin Nutr 2006; 84: 156-161. [DOI:10.1093/ajcn/84.1.156] [PMID]
13. [13] Hill C, Guarner F, Reid G, Gibson GR, Merenstein DJ, Pot B, et al. Expert consensus document: The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic. Nat Rev Gastroenterol Hepatol 2014. [DOI:10.1038/nrgastro.2014.66] [PMID]
14. [14] Kanmani P, Satish Kumar R, Yuvaraj N, Paari K, Pattukumar V, Arul V. Probiotics and its functionally valuable products-a review. Crit Rev Food Sci Nutr 2013; 53: 641-658. [DOI:10.1080/10408398.2011.553752] [PMID]
15. [15] Hill M. Intestinal flora and endogenous vitamin synthesis. Eur J Cancer Prev 1997; 6: S43-45. [DOI:10.1097/00008469-199703001-00009] [PMID]
16. [16] Alm L. Effect of fermentation on B-vitamin content of milk in Sweden. J Dairy Sci 1982; 65: 353-359. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(82)82199-1]
17. [17] Shahani KM, Chandan RC. Nutritional and healthful aspects of cultured and culture-containing dairy foods. J Dairy Sci 1979; 62: 1685-1694. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(79)83481-5]
18. [18] Papagianni M. Metabolic engineering of lactic acid bacteria for the production of industrially important compounds. Comput Struct Biotechnol J 2012; 3: e201210003. [DOI:10.5936/csbj.201210003] [PMID] [PMCID]
19. [19] Ventura M, Turroni F, Zomer A, Foroni E, Giubellini V, Bottacini F, et al. The Bifidobacterium dentium Bd1 genome sequence reflects its genetic adaptation to the human oral cavity. PLoS Genet 2009; 5: e1000785. [DOI:10.1371/journal.pgen.1000785] [PMID] [PMCID]
20. [20] Hugenholtz J, Sybesma W, Groot MN, Wisselink W, Ladero V, Burgess K, et al. Metabolic engineering of lactic acid bacteria for the production of nutraceuticals. Antonie Van Leeuwenhoek 2002; 217-235. [DOI:10.1007/978-94-017-2029-8_13] [PMID]
21. [21] Burgess C, O'Connell-Motherway M, Sybesma W, Hugenholtz J, Van Sinderen D. Riboflavin production in Lactococcus lactis: potential for in situ production of vitamin-enriched foods. Appl Environ Microbiol 2004; 70: 5769-5777. [DOI:10.1128/AEM.70.10.5769-5777.2004] [PMID] [PMCID]
22. [22] Sybesma W, Burgess C, Starrenburg M, van Sinderen D, Hugenholtz J. Multivitamin production in Lactococcus lactis using metabolic engineering. Metab Engine 2004; 6: 109-115. [DOI:10.1016/j.ymben.2003.11.002] [PMID]
23. [23] D'Aimmo MR, Mattarelli P, Biavati B, Carlsson N-G, Andlid T. The potential of bifidobacteria as a source of natural folate. J Appl Microbiol 2012; 112: 975-984. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2012.05261.x] [PMID]
24. [24] Deguchi Y, Morishita T, Mutai M. Comparative studies on synthesis of water-soluble vitamins among human species of bifidobacteria. Agric Biol Chem 1985; 49: 13-19. https://doi.org/10.1271/bbb1961.49.13 [DOI:10.1080/00021369.1985.10866683]
25. [25] Wrong OM, Edmonds CJ, Chadwick V. The large intestine: its role in mammalian nutrition and homeostasis: MTP press; 1981;107-112.
26. [26] Elmadfa I, Heinzle C, Majchrzak D, Foissy H. Influence of a probiotic yoghurt on the status of vitamins B1, B2 and B6 in the healthy adult human. Ann Nutr Metab 2001; 45: 13-18. [DOI:10.1159/000046700] [PMID]
27. [27] Capozzi V, Menga V, Digesu AM, De Vita P, van Sinderen D, Cattivelli L, et al. Biotechnological production of vitamin B2-enriched bread and pasta. J Agric Food Chem 2011; 59: 8013-8020. [DOI:10.1021/jf201519h] [PMID]
28. [[28] Wilson J. Disorders of vitamins: deficiency, excess and errors of metabolism. Harrison's principles of internal medicine McGraw-Hill Book Co, New York, NY. 1983;461-70.
29. [29] A.G. Mohamed, Hayam M. Abbas, Zayan AF, Mehanna NS. Bacterial Strains as Vitamins Supplements to Prepare Functional Dairy Beverages. American Journal of Food Technology. 2016;11:234-239. [DOI:10.3923/ajft.2016.234.239]
30. [30] Putnam J, Allshouse JE. Trends in US per capita consumption. 2003.
31. [31] Fabian E, Majchrzak D, Dieminger B, Meyer E, Elmadfa I. Influence of probiotic and conventional yoghurt on the status of vitamins B1, B2 and B6 in young healthy women. Ann Nutr Metab 2008; 52: 29-36. [DOI:10.1159/000114408] [PMID]
32. [32] Thiamin R. Dietary reference intakes for thiamin, riboflavin, niacin, Vitamin B6, folate, Vitamin B12, pantothenic Acid, Biotin, and Choline1. 1998.
33. [33] Stipanuk MH, Caudill MA. Biochemical, physiological, and molecular aspects of human nutrition-E-book: Elsevier Health Sciences; 2018.
34. [34] Marques TM, Wall R, Ross RP, Fitzgerald GF, Ryan CA, Stanton C. Programming infant gut microbiota: influence of dietary and environmental factors. Curr Opin Biotechnol 2010; 21: 149-156. [DOI:10.1016/j.copbio.2010.03.020] [PMID]
35. [35] LeBlanc J, Laiño JE, del Valle MJ, Vannini V, van Sinderen D, Taranto MP, et al. B‐Group vitamin production by lactic acid bacteria-current knowledge and potential applications. J Appl Microbiol 2011; 111: 1297-1309. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2011.05157.x] [PMID]
36. [36] Wouters JT, Ayad EH, Hugenholtz J, Smit G. Microbes from raw milk for fermented dairy products. Int Dairy J 2002; 12: 91-109. [DOI:10.1016/S0958-6946(01)00151-0]
37. [37] Rossi M, Amaretti A, Raimondi S. Folate production by probiotic bacteria. Nutrients 2011; 3: 118-134. [DOI:10.3390/nu3010118] [PMID] [PMCID]
38. [38] Strozzi GP, Mogna L. Quantification of folic acid in human feces after administration of Bifidobacterium probiotic strains. J Clin Gastroenterol 2008; 42: S179-S184. [DOI:10.1097/MCG.0b013e31818087d8] [PMID]
39. [39] Quesada-Chanto A, S-Afschar A, Wagner F. Microbial production of propionic acid and vitamin B12 using molasses or sugar. Appl Microbiol Biotechnol 1994; 41: 378-383. https://doi.org/10.1007/BF00939023 [DOI:10.1007/s002530050160] [PMID]
40. [40] Martens JH, Barg H, Warren Ma, Jahn D. Microbial production of vitamin B12. Appl Microbiol Biotechnol 2002; 58: 275-285. [DOI:10.1007/s00253-001-0902-7] [PMID]
41. [41] Roth JR, Lawrence J, Bobik T. Cobalamin (coenzyme B12): synthesis and biological significance. Ann Rev Microbiol 1996; 50: 137-181. [DOI:10.1146/annurev.micro.50.1.137] [PMID]
42. [42] Smith AG, Croft MT, Moulin M, Webb ME. Plants need their vitamins too. Curr Opin Plant Biol 2007; 10: 266-275. [DOI:10.1016/j.pbi.2007.04.009] [PMID]
43. [43] Taranto MP, Vera JL, Hugenholtz J, De Valdez GF, Sesma F. Lactobacillus reuteri CRL1098 produces cobalamin. J Bacteriology 2003; 185: 5643-5647. [DOI:10.1128/JB.185.18.5643-5647.2003] [PMID] [PMCID]
44. [44] Health NIo. Dietary supplement fact sheet: Vitamin D. See http://www dietary-supplements info nih gov/factsheets/vitamind asp. 2011.
45. [45] Martin R, Olivares M, Marin M, Xaus J, Fernández L, Rodríguez J. Characterization of a reuterin-producing Lactobacillus coryniformis strain isolated from a goat's milk cheese. Int J Food Microbiol 2005; 104: 267-277. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2005.03.007] [PMID]
46. [46] Madhu AN, Giribhattanavar P, Narayan MS, Prapulla SG. Probiotic lactic acid bacterium from kanjika as a potential source of vitamin B 12: evidence from LC-MS, immunological and microbiological techniques. Biotechnol Lett 2010; 32: 503-506. [DOI:10.1007/s10529-009-0176-1] [PMID]
47. [47] Masuda M, Ide M, Utsumi H, Niiro T, Shimamura Y, Murata M. Production potency of folate, vitamin B12, and thiamine by lactic acid bacteria isolated from Japanese pickles. Biosci Biotechnol Biochem 2012; 76: 2061-2067. [DOI:10.1271/bbb.120414] [PMID]
48. [48] Basavanna G, Prapulla SG. Evaluation of functional aspects of Lactobacillus fermentum CFR 2195 isolated from breast fed healthy infants' fecal matter. J Food Sci Technol 2013; 50: 360-366. [DOI:10.1007/s13197-011-0345-9] [PMID] [PMCID]
49. [49] Kleerebezem M, Hugenholtz J. Metabolic pathway engineering in lactic acid bacteria. Curr Opin Biotechnol 2003; 14: 232-237. [DOI:10.1016/S0958-1669(03)00033-8]
50. [50] Morishita T, Tamura N, Makino T, Kudo S. Production of menaquinones by lactic acid bacteria. J Dairy Sci 1999; 82: 1897-1903. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(99)75424-X]
51. [51] Brown SE. Key vitamins for bone healthvitamins K1 and K2. womentowomen. com. Retrieved. 2013 Aug;11.
52. [52] Olson RE. The function and metabolism of vitamin K. Ann Rev Nutr 1984; 4: 281-337. [DOI:10.1146/annurev.nu.04.070184.001433] [PMID]
53. [53] O'Connor E, Barrett E, Fitzgerald G, Hill C, Stanton C, Ross R. Production of vitamins, exopolysaccharides and bacteriocins by probiotic bacteria. Probiotic Dairy Products 2005; 167-194. [DOI:10.1002/9780470995785.ch8] [PMID]
54. [54] Cooke G, Behan J, Costello M. Newly identified vitamin K-producing bacteria isolated from the neonatal faecal flora. Microbial Ecol Health Dis 2006; 18: 133-138. [DOI:10.1080/08910600601048894]
55. [55] Lloyd-Price J, Abu-Ali G, Huttenhower C. The healthy human microbiome. Genome Med 2016; 8: 1-11.‏ [DOI:10.1186/s13073-016-0307-y] [PMID] [PMCID]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani N, Minuchehr Z, Bambai B, Sarhangi N, Allahyari Fard N. Evaluation of vitamins diversity produced by probiotics in the microbiome and introduction of selected species. Koomesh. 2022; 24 (2) :267-275
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-7208-fa.html

رحمانی نسیم، مینوچهر زرین، بمبئی بیژن، سرهنگی نگار، الهیاری فرد نجف. بررسی تنوع تولید ویتامین‌ها توسط پروبیوتیک‌ها در میکروبیوم و معرفی سویه‌های برگزیده. كومش. 1401; 24 (2) :275-267

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-7208-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( ویژه نامه پزشکی فرد محور- فروردین و اردیبهشت 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4410