اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations88144320
h-index3821
i10-index275123

..
:: جلد 18، شماره 1 - ( پائیز 1395: جلد 18 شماره (1) 1395 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 127-117 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نوع کشت پروبیوتیک بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبیولوژیک نوشیدنی آلوئه‌ورا
زهرا سرلک ، رضا محمدی ، خدیجه عبدالملکی ، امیر‌محمد مرتضویان ، مهدی شادنوش
چکیده:   (4640 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه تقاضا برای فرآورده‌های پروبیوتیک غیر لبنی به دلیل پر طرفدار شدن گیاه‌خواری، عدم  تحمل لاکتوز شیر در برخی افراد و میزان بالای کلسترول فرآورده‌های لبنی افزایش یافته است. بنابراین،  اثر نوع کشت پروبیوتیک طی دوره نگهداری یخچالی بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیک نوشیدنی آلوئه‌ورا بررسی شد. مواد و روش‌ها: حدود %7 مایه تلقیح (کشت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس پلنتاروم، لاکتوباسیلوس فرمنتوم یا لاکتوباسیلوس روتری) به عصاره آلوئه‌ورا تلقیح شد. نمونه‌ها به مدت 21 روز در دمای یخچالی (C °5) قرار گرفتند و در فواصل زمانی 7 روزه مورد ارزیابی قرار گرفتند. pH و پتانسیل احیا توسط pH متر اندازه‌گیری شدند. اسیدیته قابل تیتر با روش تیتراسیون با سود 1/0 نرمال بررسی شد. کشت پروبیوتیک‌ها روی محیط کشت MRS آگار انجام شد. یافته‌ها: کم‌ترین مقدار pH و بیش‌ترین مقادیر اسیدیته قابل تیتر و پتانسیل احیا در پایان 21 روز نگهداری یخچالی، مربوط به تیمار دارای لاکتوباسیلوس روتری بود. هم‌چنین تغییرات معنی‌داری در قابلیت زیستی هر تیمار طی 21 روز نگهداری یخچالی مشاهده شد به گونه ای ‌که جمعیت نهایی پروبیوتیک‌ها در تمامی تیمارها در پایان دوره نگهداری یخچالی به طور معنی‌داری بیش‌تر از روز صفر بود. تیمار دارای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نیز بعد از 21 روز نگهداری یخچالی بالاترین قابلیت زیستی را نسبت به تیمار‌های دیگر داشت. نتیجه‌گیری: به طور کلی، سطح بالایی از موادی مثل آمینواسید، پروتئین، شکر، ویتامین، ترکیبات فنولیک و آنتی‌اکسیدان‌ها در عصاره آلوئه‌ورا به قابلیت زیستی بالای باکتری‌های پروبیوتیک کمک می‌کنند. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس فرمنتوم گزینه مناسبی برای استفاده در نوشیدنی آلوئه‌ورا هستند
واژه‌های کلیدی: آلوئه‌ورا، پروبیوتیک، نوشیدنی‌ها
متن کامل [PDF 781 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/10/9 | پذیرش: 1395/3/19 | انتشار: 1395/6/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarlak Z, Mohammadi R, Abdolmaleki K, Mortazavian A M, Shadnoosh M. Effects of addition of different probiotic strains on the biochemical and microbiological properties of Aloe vera drink. Koomesh 1395; 18 (1) :117-127
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-3167-fa.html

سرلک زهرا، محمدی رضا، عبدالملکی خدیجه، مرتضویان امیر‌محمد، شادنوش مهدی. اثر نوع کشت پروبیوتیک بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبیولوژیک نوشیدنی آلوئه‌ورا. كومش. 1395; 18 (1) :117-127

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-3167-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( پائیز 1395: جلد 18 شماره (1) 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4652