TY - JOUR T1 - Evaluation of vitamins diversity produced by probiotics in the microbiome and introduction of selected species TT - بررسی تنوع تولید ویتامین‌ها توسط پروبیوتیک‌ها در میکروبیوم و معرفی سویه‌های برگزیده JF - Koomesh JO - Koomesh VL - 24 IS - 2 UR - http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-7208-fa.html Y1 - 1401 SP - 267 EP - 275 KW - Probiotics KW - Microbiota KW - Precision Medicine KW - Vitamins KW - Lactic Acid KW - Bifidobacterium N2 - ویتامین‌ها ریزمغذی‌های مهمی هستند و اغلب پیش‌ساز آنزیم‌هایی می‌باشند که سلول‌های زنده برای انجام واکنش‌های بیوشیمیایی به آن‌ها نیاز دارند. از آن‌جایی‌که انسان توانایی بیوسنتز اکثر ویتامین‌ها را ندارد، بنابراین باید بتواند از طریق برون‌زایی آن‌ها را تأمین کند. اگرچه ویتامین‌ها در غذاهای مختلف وجود دارند، اما بسیاری از افراد عمدتاً به دلیل سوء تغذیه در نتیجه مصرف ناکافی مواد غذایی و یا عادات غذایی نامناسب، از کمبود آن‌ها رنج می‌برند. در این مقاله پتانسیل پروبیوتیک‌های اسیدلاکتیک (LAB) و بیفیدوباکتر به‌عنوان راه‌کاری ارزان و خاتمه‌دهنده به این مشکل، بررسی می‌شود. پروبیوتیک‌ها قادرند ویتامین‌های مهمی شامل ویتامین A، ویتامین D، ویتامین K، ویتامین B12 و ... را در میکروبیوم تولید نمایند. بنابراین فراوانی و افزایش نسبت پروبیوتیک‌ها در میکروبیوم یکی از راه‌های مهم رفع کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن است. میکروبیوم به عنوان یک بخش مهم در رویکرد پزشکی فردی مطرح است. هم‌چنین نتایج نشان داد باکتری‌های پروبیوتیک Lactobacillus reuteri و Bifidobacterium adolescentis به ترتیب می‌توانند از نظر تنوع با تولید ویتامین‌های خانواده B، ویتامین K2 و ویتامین D بهترین انتخاب برای تولید مجموعه ویتامین‌های مورد نیاز یک فرد باشند.   M3 ER -