%0 Journal Article %A Alipour, Yousof %A Zargan, Jamil %A Haji Nour Mohammadi, Ashkan %T Antibacterial effects of crude venom and their protein fractions of Hottentotta saulcyi scorpion %J Koomesh journal %V 24 %N 3 %U http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-6679-fa.html %R %D 1401 %K Hottentotta saulcyi scorpion, Antibacterial effects, Protein fractions, %X هدف: بیماری‌های عفونی ناشی از عوامل باکتریایی یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در سراسر جهان می‌باشند. تعداد قابل‌ توجهی از این عوامل، به یک یا چند آنتی‌بیوتیک مقاوم و برخی دارای مقاومت دارویی چندگانه بوده و تعدادی دیگر تقریباً به تمام آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم مقاوم هستند. از زهر حاصل از گونه‌های متنوعی از عقرب‌ها، ترکیبات ضد میکروبی و ضد سرطانی مختلفی گزارش ‌شده است. در بررسی حاضر، اثرات ضد باکتریایی زهر خام و فراکشن‌های پروتئینی زهر عقربHottentotta saulcyi مطالعه گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه ابتدا الگوی الکتروفورزی و کروماتوگرافی زهر خام عقرب مطالعه و سپس خواص ضد باکتریایی زهر خام و فراکشن‌های پروتئینی آن در غلظت‌های مورد نظر بر حسب میکروگرم در میلی‌لیتر در شرایط آزمایشگاهی  (in-vitro) با استفاده از سنجش حداقل غلظت مهاری با روش میکرودایلوشن (MIC) در باکتری گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس و باکتری گرم منفی اشریشیاکلی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در الگوی Tricine SDS-PAGE زهر خام، 7 باند پروتئینی با وزن مولکولی 1/4 تا 104 کیلو دالتون مشاهده گردید. در مطالعات کروماتوگرافی 14 پیک اصلی جداسازی و جمع‌آوری شد که 9 فراکشن آن حاوی پروتئین بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که زهر خام در غلظت 200 میکروگرم در میلی‌لیتر بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی دارای اثر مهاری معناداری بوده است. نتایج این مطالعه در مورد فراکشن‌های پروتئینی زهر خام نیز اثرات متنوعی را در باکتری‌های مورد سنجش نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی برای اولین بار نشان داد که زهر خام H. saulcyi و برخی از فراکشن‌های پروتئینی آن دارای خواص ضد باکتریایی می‌باشد.   %> http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-6679-fa.pdf %P 376-387 %& 376 %! %9 Research %L A-10-5826-2 %+ Science Biology Research Center, Imam Hussein University, Tehran, Iran %G eng %@ 16087046 %[ 1401