:: جلد 24، شماره 5 - ( مهر و آبان 1401 ) ::
جلد 24 شماره 5 صفحات 613-605 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط زمان ناشتابودن قبل از جراحی با علائم حیاتی و نوع و دوز داروی بی‌دردی در اطفال
فاطمه مشتاقی ، اکرم اعرابی* ، صدیقه شاه حسینی
چکیده:   (171 مشاهده)
هدف: طبق مطالعات، کودکان اغلب طولانی‌تر از زمان استاندارد ناشتا نگه داشته می‌شوند که میتواند عوارضی در آنان ایجاد کند. به دلیل وجود شواهد کم و متناقض در زمینه ناشتابودن و عوارض آن، هدف مطالعه حاضر  بررسی ارتباط زمان ناشتابودن قبل از جراحی با علائم حیاتی و نوع و دوز داروی بیدردی در اطفال بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی؛ 192 کودک با دامنه سنی6 تا 36 ماه از یک مرکز تخصصی اطفال وارد شدند. اطفال از نظر زمان ناشتابودن قبل از جراحی، نوع و دوز داروی مسکن با استفاده از فرم محقق‌ساخته و تعداد تنفس، تعداد نبض و درجه حرارت پس از جراحی از طریق مشاهده، پالس اکسیمتری و ترمومتر تمپانیک بررسی شدند.
یافتهها: میانگین زمان ناشتابودن 09/8 ساعت بود. زمان ناشتابودن کودکانی که داروی آپوتل مصرف کردند، بیش‌تر بود (03/0=P). زمان ناشتابودن با دوز داروی آپوتل و هم‌چنین مجموع دوز سه دارو رابطه معنادار و مستقیم داشت (به ترتیب: 001/0P< و 001/0P<). میانگین درجه حرارت کودکانی که بیش‌تر از 6 ساعت ناشتا بودند به طور معنیداری کم‌تر از سایر کودکان بود (001/0P<).
نتیجهگیری: زمان ناشتابودن اطفال بیش‌تر از زمان استاندارد بود. استفاده از دوز بیش‌تری از داروی آپوتل و مجموع سه داروی ضد درد نشاندهنده درد بیش‌تر در بیماران با زمان ناشتابودن طولانیتر بود. از طرفی افزایش زمان ناشتابودن منجر به کاهش درجه حرارت شد. بنابراین نیاز است زمان ناشتابودن اطفال جهت جلوگیری از ایجاد عوارض کاهش یابد.
 
واژه‌های کلیدی: ناشتا بودن، علائم حیاتی، داروهای ضد درد، پزشکی کودکان، نوزاد، جراحی
متن کامل [PDF 909 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/4/27 | پذیرش: 1401/1/29 | انتشار: 1401/7/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 5 - ( مهر و آبان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها