اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 24، شماره 2 - ( ویژه نامه پزشکی فرد محور- فروردین و اردیبهشت 1401 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 196-191 برگشت به فهرست نسخه ها
تغذیه فرد محور و نقش آن در برخی از اختلالات متابولیک: مقاله مروری روایتی
شوناز احمدی خطیر ، انسیه نسلی اصفهانی، نازلی نمازی* ، باقر لاریجانی
چکیده:   (395 مشاهده)
هدف: در نظر گرفتن مشخصات فردی از جمله ژنتیک در کنار سایر مشخصات فردی و عادات غذایی در ارائه یک رژیم غذایی کارآمد جهت پیشگیری و کنترل اختلالات متابولیک می‌تواند مفید باشد. لذا هدف مطالعه حاضر، مروری بر تغذیه فرد‌محور و نقش آن در مشکلات متابولیک است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به روش مروری روایتی، به بررسی مقالات مرتبط در حیطه تغذیه فرد‌محور و اختلالات متابولیک چاپ شده در فاصله سال‌های 2010-2020 با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed, Scopus  پرداخته است.
یافتهها: نتایج حاکی از نقش پزشکی  و تغذیه فرد‌محور در کنترل سندرم متابولیک، دیابت، قند خون پس از صرف غذا، چاقی و الگوی لیپیدی بوده است. بر هم‌کنش تفاوت‌های ژنتیکی، سبک زندگی، الگوی میکروبیوم روده و ویژگی‌های رفتاری و روانی افراد می‌تواند بر بروز و کنترل بیماری‌ها اثر گذارد.
نتیجهگیری: با توجه به مشخص شدن نقش ژنتیک، میکروبیوم روده و سایر عوامل فردی در تعیین و ارائه یک رژیم غذایی مناسب با شرایط فرد، توجه به تغذیه فرد‌محور در پیشگیری و کنترل اختلالات و بیماری‌های متابولیکی حائز اهمیت است. ارائه تغذیه فرد‌محور در مقایسه با ارائه توصیه‌های غذایی و رژیم غذایی عمومی کارآیی و اثربخشی بیش‌تری دارد، هر چند که هزینه و امکانات بیش‌تری را می‌طلبد.
 
واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، پزشکی فردمحور، بیماری‌های متابولیک، چاقی، دیابت شیرین، لیپیدها
متن کامل [PDF 782 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: مروري
دریافت: 1400/1/31 | پذیرش: 1400/4/19 | انتشار: 1400/12/28
فهرست منابع
1. [1] Bashiardes S, Abdeen SK, Elinav E. Personalized nutrition: Are we there yet? J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019; 69: 633-638. [DOI:10.1097/MPG.0000000000002491] [PMID]
2. [2] Ordovas JM, Ferguson LR, Tai ES, Mathers JC. Personalised nutrition and health. BMJ 2018; 361. [DOI:10.1136/bmj.k2173] [PMID] [PMCID]
3. [3] De Roos B. Personalised nutrition: ready for practice? Proc Nutr Soc 2013; 72: 48-52. [DOI:10.1017/S0029665112002844] [PMID]
4. [4] Hamburg MA, Collins FS. The path to personalized medicine. N Engl J Med 2010; 363: 301-304. [DOI:10.1056/NEJMp1006304] [PMID]
5. [5] Qi L. Personalized nutrition and obesity. Ann Med 2014; 46: 247-252. [DOI:10.3109/07853890.2014.891802] [PMID] [PMCID]
6. [6] Sarhangi N, Nikfar S, Hasanzad M, Larijani B. Precision medicine path at personalized medicine research center/endocrinology and metabolism research institute: A systematic review. J Diabet Metab Disord 2021; 1-7. (Persian). [DOI:10.1007/s40200-020-00708-9]
7. [7] Rushforth A, Greenhalgh T. Personalized medicine, disruptive innovation, and "Trailblazer" guidelines: case study and theorization of an unsuccessful change effort. Milbank Q 2020; 98: 581-617. [DOI:10.1111/1468-0009.12455] [PMID] [PMCID]
8. [8] Mutch DM, Wahli W, Williamson G. Nutrigenomics and nutrigenetics: the emerging faces of nutrition. FASEB J 2005; 19: 1602-1616. [DOI:10.1096/fj.05-3911rev] [PMID]
9. [9] Joost H-G, Gibney MJ, Cashman KD, Görman U, Hesketh JE, Mueller M, et al. Personalised nutrition: status and perspectives. Br J Nutr 2007; 98: 26-31. [DOI:10.1017/S0007114507685195] [PMID]
10. [10] Valdes AM, Walter J, Segal E, Spector TD. Role of the gut microbiota in nutrition and health. BMJ 2018; 361. [DOI:10.1136/bmj.k2179] [PMID] [PMCID]
11. [11] González-Muniesa P, Martínez JA. Precision Nutrition and Metabolic Syndrome Management. Nutrients 2019; 11: 2411. [DOI:10.3390/nu11102411] [PMID] [PMCID]
12. [12] Toro-Martín D, Arsenault BJ, Després J-P, Vohl MC. Precision nutrition: a review of personalized nutritional approaches for the prevention and management of metabolic syndrome. Nutrients 2017; 9: 913. [DOI:10.3390/nu9080913] [PMID] [PMCID]
13. [13] Perez‐Martinez P, Garcia‐Rios A, Delgado‐Lista J, Perez‐Jimenez F, Lopez‐Miranda J. Metabolic syndrome: evidences for a personalized nutrition. Mol Nutr Food Res 2012; 56: 67-76. [DOI:10.1002/mnfr.201100531] [PMID]
14. [14] Aguirre-Portolés C, Fernández LP, Ramírezde Molina A. Precision nutrition for targeting lipid metabolism in colorectal cancer. Nutrients 2017; 9: 1076. [DOI:10.3390/nu9101076] [PMID] [PMCID]
15. [15] Hernández ÁG. Current challenges of nutrition applied research:¿ person or population? Nutr Hospital 2018; 35: 39-43.
16. [16] Zeisel SH. A conceptual framework for studying and investing in precision nutrition. Front Genet 2019; 10: 200. [DOI:10.3389/fgene.2019.00200] [PMID] [PMCID]
17. [17] O'Connor S, Rudkowska I. Dietary Fatty Acids and the Metabolic Syndrome: A Personalized Nutrition Approach. Adv Food Nutr Res 2019; 87: 43-146. [DOI:10.1016/bs.afnr.2018.07.004] [PMID]
18. [18] San-Cristobal R, Navas-Carretero S, Martínez-González MÁ, Ordovas JM, Martínez JA. Contribution of macronutrients to obesity: implications for precision nutrition. Nat Rev Endocrinol 2020; 16: 305-320. [DOI:10.1038/s41574-020-0346-8] [PMID]
19. [19] Christensen L, Roager HM, Astrup A, Hjorth MF. Microbial enterotypes in personalized nutrition and obesity management. Am J Clin Nutr 2018; 108: 645-651. [DOI:10.1093/ajcn/nqy175] [PMID]
20. [20] Popkin BM, Adair LS, Ng SW. Global nutrition transition and the pandemic of obesity in developing countries. Nutr Rev 2012; 70: 3-21. [DOI:10.1111/j.1753-4887.2011.00456.x] [PMID] [PMCID]
21. [21] Yang Q, Cogswell ME, Flanders WD, Hong Y, Zhang Z, Loustalot F, et al. Trends in cardiovascular health metrics and associations with all-cause and CVD mortality among US adults. JAMA 2012; 307: 1273-1283. [DOI:10.1001/jama.2012.339] [PMID]
22. [22] Mattei J, Qi Q, Hu FB, Sacks FM, Qi L. TCF7L2 genetic variants modulate the effect of dietary fat intake on changes in body composition during a weight-loss intervention. Am J Clin Nutr 2012; 96: 1129-1136. [DOI:10.3945/ajcn.112.038125] [PMID] [PMCID]
23. [23] Qi Q, Bray GA, Hu FB, Sacks FM, Qi L. Weight-loss diets modify glucose-dependent insulinotropic polypeptide receptor rs2287019 genotype effects on changes in body weight, fasting glucose, and insulin resistance: the Preventing Overweight Using Novel Dietary Strategies trial. Am J Clin Nutr 2012; 95: 506-513. [DOI:10.3945/ajcn.111.025270] [PMID] [PMCID]
24. [24] Shai I, Schwarzfuchs D, Henkin Y, Shahar DR, Witkow S, Greenberg I, et al. Weight loss with a low-carbohydrate, Mediterranean,or low-fat diet. N Engl J Med 2008; 359: 229-241. [DOI:10.1056/NEJMoa0708681] [PMID]
25. [25] Zhang X, Qi Q, Bray GA, Hu FB, Sacks FM, Qi L. APOA5 genotype modulates 2-y changes in lipid profile in response to weight-loss diet intervention: the Pounds Lost Trial. Am J Clin Nutr 2012; 96: 917-922. [DOI:10.3945/ajcn.112.040907] [PMID] [PMCID]
26. [26] Zhang X, Qi Q, Zhang C, Smith SR, Hu FB, Sacks FM, et al. FTO genotype and 2-year change in body composition and fat distribution in response to weight-loss diets: the POUNDS LOST Trial. Diabetes 2012; 61: 3005-3011. [DOI:10.2337/db11-1799] [PMID] [PMCID]
27. [27] Tuncay C, Ergoren MC. A systematic review of precision nutrition and Mediterranean Diet: A personalized nutrition approaches for prevention and management of obesity related disorders. Clin Nutr ESPEN 2020; 38: 61-64. [DOI:10.1016/j.clnesp.2020.04.005] [PMID]
28. [28] Yang SH, Chung HK, Lee SM. Effects of activity-based personalized nutrition education on dietary behaviors and blood parameters in middle-aged and older type 2 diabetes Korean outpatients. Clin Nutr Res 2016; 5: 237-248. [DOI:10.7762/cnr.2016.5.4.237] [PMID] [PMCID]
29. [29] Jokar MH, Sedighi S, Mohamadkhani A, Moradzadeh M. Inflammatory Cytokines and type 2 diabetes. Koomesh 2020; 22: 396-403. (Persian). [DOI:10.29252/koomesh.22.3.396]
30. [30] Doustmohamadian S, Kia NS, Fatahi S. Associated factors of poor glycemic control in Iranian diabetic patients. Koomesh 2021; 23: 372-378. (Persian). [DOI:10.52547/koomesh.23.3.372]
31. [31] Lemon CC, Lacey K, Lohse B, Hubacher DO, Klawitter B, Palta M. Outcomes monitoring of health, behavior, and quality of life after nutrition intervention in adults with type 2 diabetes. J Am Diet Assoc 2004; 104: 1805-1815. [DOI:10.1016/j.jada.2004.09.024] [PMID]
32. [32] Woo YJ, Lee HS, Kim WY. Individual diabetes nutrition education can help management for type II diabetes. J Nutr Health 2006; 39: 641-648.
33. [33] Educators AAoD. AADE position statement. Individualization of diabetes self-management education. Diabetes Educ 2007; 33: 45-49. [DOI:10.1177/0145721706298308] [PMID]
34. [34] Zeevi D, Korem T, Zmora N, Israeli D, Rothschild D, Weinberger A, et al. Personalized nutrition by prediction of glycemic responses. Cell 2015; 163: 1079-1094. [DOI:10.1016/j.cell.2015.11.001] [PMID]
35. [35] Bush CL, Blumberg JB, El-Sohemy A, Minich DM, Ordovás JM, Reed DG, et al. Toward the definition of personalized nutrition: A proposal by the American nutrition association. J Am Coll Nutr 2020; 39: 5-15. [DOI:10.1080/07315724.2019.1685332] [PMID]
36. [36] Mendes-Soares H, Raveh-Sadka T, Azulay S, Edens K, Ben-Shlomo Y, Cohen Y, et al. Assessment of a personalized approach to predicting postprandial glycemic responses to food among individuals without diabetes. JAMA Netw Open 2019; 2: e188102. [DOI:10.1001/jamanetworkopen.2018.8102] [PMID] [PMCID]
37. [37] David LA, Maurice CF, Carmody RN, Gootenberg DB, ButtonJE, Wolfe BE, et al. Diet rapidly and reproducibly alters the human gut microbiome. Nature 2014; 505: 559-563. [DOI:10.1038/nature12820] [PMID] [PMCID]
38. [38] Bressa C, Bailén-Andrino M, Pérez-Santiago J, González-Soltero R, Pérez M, Montalvo-Lominchar MG, et al. Differences in gut microbiota profile between women with active lifestyle and sedentary women. PLoS One 2017; 12: e0171352. [DOI:10.1371/journal.pone.0171352] [PMID] [PMCID]
39. [39] Hughes RL. A review of the role of the gut microbiome in personalized sports nutrition. Front Nutr 2020; 6: 191. [DOI:10.3389/fnut.2019.00191] [PMID] [PMCID]
40. [40] Jain KK. Personalized medicine. Curr Opin Mol Ther 2002; 4: 548-558.
41. [41] Collins FS, Varmus H. A new initiative on precision medicine. N Engl J Med 2015; 372: 793-795. [DOI:10.1056/NEJMp1500523] [PMID] [PMCID]
42. [42] Hodson R. Precision medicine. Nature 2016; 537: S49. [DOI:10.1038/537S49a] [PMID]
43. [43] Adams SH, Anthony JC, Carvajal R, Chae L, Khoo CS. Perspective: guiding principles for the implementation of personalized nutrition approaches that benefit health and function. Adv Nutr 2020; 11: 25-34.‏ [DOI:10.1093/advances/nmz086] [PMID] [PMCID]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadikhatir S, Nasli Esfahani E, Namazi N, Larijani B. Personalized nutrition and its roles on some metabolic disorders: A narrative review. Koomesh. 2022; 24 (2) :191-196
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-7002-fa.html

احمدی خطیر شوناز، نسلی اصفهانی انسیه، نمازی نازلی، لاریجانی باقر. تغذیه فرد محور و نقش آن در برخی از اختلالات متابولیک: مقاله مروری روایتی. كومش. 1401; 24 (2) :196-191

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-7002-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( ویژه نامه پزشکی فرد محور- فروردین و اردیبهشت 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4410