Koomesh journal
كومش
Koomesh
Medical Sciences
http://koomeshjournal.semums.ac.ir
47
journal47
16087046
10.52547/koomesh
fa
jalali
1385
11
1
gregorian
2007
1
1
8
2
online
1
fulltext
en
اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی
The effect Allium ampeloprasum feeding on serum level of glucose, triglyceride, and total cholesterol of diabetic rats
عمومى
General
كاربردي
Applicable
سابقه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار میباشد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر شباهت تره کوهی و سیر از نظر برخی مواد مؤثره و ضد دیابتی بودن سیر، لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن تره کوهی بر میزان گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: برای این منظور موشهای صحرایی نر به تعداد 36 سر به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با تره کوهی، دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (25/6%) را دریافت نمودند. متغیرهای وزن، گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسی و در هفتههای 2 و 4 پس از بررسی تعیین گردید.
یافتهها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنیداری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان میدهد (0001/0P
Introduction: Use of medicinal plants for attenuation of hyperglycemia and restoration of lipids to normal level is clinically important. Since garlic and leek are similar regarding some effective substances as well as the antidiabetic effect of garlic, this study was performed to evaluate the effect of chronic oral administration of leek (Allium ampeloprasum) on serum level of glucose, triglyceride, and total cholesterol of diabetic rats.
Materials and Methods: In the current study, 36 male Wistar rats were randomly divided into 4 groups, i.e. control, AA-treated control, diabetic, and AA-treated diabetic group. The treatment groups received oral administration of plant-mixed pelleted food (6.25%) for 4 weeks. Serum glucose, triglyceride, and total cholesterol levels were measured in all animals prior to the treatmen as well as two and four weeks after the treatment.
Results: Serum glucose levels were increased 4 weeks after the treatment in diabetic group compared to those levels was observed one week before the treatment (P
تره کوهی، گلوکز، لیپید، دیابت قندی، مصرف مزمن، موش صحرایی
Allium ampeloprasum, Glucose, lipid, Diabetes mellitus, Chronic administration, Rat
73
78
http://koomeshjournal.semums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4-66&slc_lang=en&sid=1
M.
روغنی
مهرداد
روغنی
mehjour@yahoo.com
47003194753284600251
47003194753284600251
Yes
M.
آقایی
محبوبه
آقایی
47003194753284600252
47003194753284600252
No