TY - JOUR T1 - Effects of probiotic yogurt consumption on intestinal permeability in inflammatory bowel disease: A double-blind randomized clinical Trial TT - اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر نفوذپذیری روده در بیماری التهابی روده: یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور JF - Koomesh JO - Koomesh VL - 23 IS - 2 UR - http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-6342-fa.html Y1 - 1400 SP - 211 EP - 217 KW - Inflammatory Bowel Disease KW - Permeability KW - Intestines KW - Probiotic KW - Yogurt. N2 - هدف: در پاتوفیزیولوژی بیماری التهابی روده اختلالاتی در سیستم نفوذپذیری روده گزارش شده که ممکن است با اصلاح ترکیب میکروفلور روده توسط درمان‌های مکمل قابل جبران باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ماست حاوی پروبیوتیک بر روی میزان نفوذپذیری روده در بیماران مبتلا به التهاب روده طراحی و اجرا گردید. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، 86 بیمار در گروه دریافت‌کننده ماست پروبیوتیک (بیمار مداخله)، 90 بیمار در گروه ماست ساده (بیمار شاهد) و 84 نفر شاهد سالم دریافت‌کننده ماست پروبیوتیک به مدت 8 هفته روزانه 250 گرم ماست تجاری حاوی پروبیوتیک یا ماست ساده دریافت کردند و در پایان هفته هشتم جهت بررسی قابلیت نفوذپذیری روده از تست (Lactulose/Mannitol Ratio, LMR) استفاده شد. یافته‌ها: میانگین سن افراد شرکت‌کننده در مطالعه 7/37 سال و میانگین نمایه توده بدنی در کل افراد مورد بررسی kg/m  65/2±17/24 بود. در ابتدای مطالعه LMR گروه مداخله و شاهد بیمار اختلاف آماری معنی‌داری نداشتند (08/0=P) اما در پایان دوره این نسبت در گروه مداخله در مقایسه با گروه بیمار شاهد کاهش معنی‌داری پیدا کرد (023/0=P). این نسبت هم در ابتدا و هم در انتهای مطالعه در گروه شاهد سالم در مقایسه با گروه مداخله به طور معنی‌داری پایین‌تر بود. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد مصرف پروبیوتیک‌ها از طریق رژیم غذایی مانند استفاده از آن در داخل فرآورده‌های لبنی مانند ماست می‌تواند روش مناسبی جهت بهبود آسیب‌های گوارشی از جمله  اصلاح سطح نفوذپذیری روده باشد و از آسیب‌های مخاطی پیشگیری کرده یا آن‌ها را ترمیم کند.   M3 10.52547/koomesh.23.2.211 ER -