@ARTICLE{رشیدی, author = {رشیدی, A. and سلیمانی, A. R. and سیدی, F. and }, title = {Effects of dialysis frequency on the nutritional status of hemodialysis patients}, volume = {10}, number = {3}, abstract ={سابقه و هدف: سوء تغذیه یکی از مشکلات شایع در بیماران همودیالیزی می‌باشد و با افزایش مرگ ومیر در این بیماران ارتباط دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر دفعات دیالیز بر شاخص‌های تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی شهر کاشان انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت کارآزمایی بالینی به‌روش قبل و بعد بر روی 18 بیمار همودیالیزی (12 زن و 6 مرد) در شهر کاشان انجام گرفت. بیماران قبل از مطالعه دیالیز استاندارد (3 بار در هفته و هر بار 4ساعت) دریافت می‌نمودند که به‌مدت یک ماه تحت دیالیز به‌صورت 4 بار در هفته قرار گرفتند. اطلاعات مربوط شاخص‌های تغذیه‌ای و آنتروپومتری قبل و بعد از مطالعه جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های t زوج و ضریب هم‌بستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی‌دار در تمامی آزمون‌ها (05/0P }, URL = {http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-511-fa.html}, eprint = {http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-511-fa.pdf}, journal = {Koomesh journal}, doi = {}, year = {1388} }