TY - JOUR T1 - Effect of diet containing fish oil on nerve conduction velocity of diabetic albino rats TT - بررسی اثر رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر سرعت هدایت عصب در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی JF - Koomesh JO - Koomesh VL - 1 IS - 1 UR - http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-380-fa.html Y1 - 1378 SP - 1 EP - 7 KW - Diabetes Mellitus KW - Neuropathy KW - Nerve Conduction Velocity KW - Fish oil KW - Omega-3 Fatty acids N2 - سابقه و هدف: در بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی، سرعت هدایت عصب کاهش می یابد. با توجه به این که متابولیسم اسیدهای چرب ضروری امگا-3 و امگا-6 در این بیماری دچار اختلال می شود، به نظر می رسد استفاده از روغن ماهی که حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا-3 می باشد در بهبود سرعت هدایت عصب موثر باشد. از این رو، هدف این مطالعه بررس اثرات رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر سرعت هدایت عصب در موش بزرگ آزمایشگاهی دیابتی بود. مواد و روش ها: سه گروه موش مورد استفاده قرار گرفتند: گروه کنترل منفی، حیوانات این گروه هیچ نوع دارویی دریافت نمی کردند و از رژیم غذایی معمولی استفاده می کردند؛ گروه کنترل مثبت، حیوانات این گروه در ابتدای آزمایش توسط آلوکسان (120mg/kg، زیرجلدی) دیابتی شدند و از رژیم غذایی معمولی استفاده می کردند و گروه درمان با روغن ماهی، حیوانات این گروه توسط آلوکسان به دیابت مبتلا گشتند و به آنها روزانه با استفاده از لوله دهانی-حلقی به میزان 10% وزن غذای خورده شده اختیاری طی 24 ساعت توسط حیوانات گروه کنترل مثبت، روغن ماهی حاوی 25 تا 30% اسیدهای چرب امگا-3 خورانده می شد. بیست روز پس از شروع آزمایش، سرعت هدایت عصب تیبیال در همه موش ها اندازه گیری شد. همچنین در هر سه گروه، وزن حیوانات و قند خون آنها در شروع آزمایش و زمان های مختلف پس از آن اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج نشان می دهد که سرعت هدایت عصب مذکور در گروه کنترل مثبت (دیابتیک) کاهش معنی داری (P M3 ER -