اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی
|
مهرداد روغنی ، محبوبه آقایی |
|
|
چکیده: (15488 مشاهده) |
سابقه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار میباشد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر شباهت تره کوهی و سیر از نظر برخی مواد مؤثره و ضد دیابتی بودن سیر، لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن تره کوهی بر میزان گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: برای این منظور موشهای صحرایی نر به تعداد 36 سر به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با تره کوهی، دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (25/6%) را دریافت نمودند. متغیرهای وزن، گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسی و در هفتههای 2 و 4 پس از بررسی تعیین گردید.
یافتهها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنیداری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان میدهد (0001/0P |
|
واژههای کلیدی: تره کوهی، گلوکز، لیپید، دیابت قندی، مصرف مزمن، موش صحرایی |
|
متن کامل [PDF 146 kb]
(13131 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1387/6/5 | انتشار: 1385/11/26
|
|
|
|