[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 8، شماره 2 - ( 11-1385 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 73-78 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی
مهرداد روغنی* ، محبوبه آقایی
چکیده:   (10787 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار می‌باشد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر شباهت تره کوهی و سیر از نظر برخی مواد مؤثره و ضد دیابتی بودن سیر، لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن تره کوهی بر میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول توتال سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: برای این منظور موش‌های صحرایی نر به تعداد 36 سر به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با تره کوهی، دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (25/6%) را دریافت نمودند. متغیرهای وزن، گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسی و در هفته‌های 2 و 4 پس از بررسی تعیین گردید. یافته‌ها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان می‌دهد (0001/0P<) و میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی کاهش معنی‌داری را در مقایسه با گروه دیابتی در همین هفته نشان داد (05/0P<). بعلاوه تجویز این گیاه به موش‌های گروه کنترل تغییر معنی‌دار در میزان گلوکز سرم ایجاد ننمود. از طرف دیگر، سطح تری‌گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسی نشان داد (05/0P<) و سطح تری‌گلیسیرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌دار پایین‌تر بود (05/0P<). هم‌چنین یک کاهش معنی‌دار در سطح کلسترول سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در هفته چهارم در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (01/0P<). نتیجه‌گیری: تجویز خوراکی تره کوهی به مدت یک ماه موجب کاهش معنی‌دار سطح گلوکز، کسترول و تری‌گلیسیرید سرم در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین در موش صحرایی می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: تره کوهی، گلوکز، لیپید، دیابت قندی، مصرف مزمن، موش صحرایی
متن کامل [PDF 146 kb]   (1614 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۶/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roghani M, Aghaie M. The effect Allium ampeloprasum feeding on serum level of glucose, triglyceride, and total cholesterol of diabetic rats. koomesh. 2007; 8 (2) :73-78
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-70-fa.html

روغنی مهرداد، آقایی محبوبه. اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. كومش. 1385; 8 (2) :73-78

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-70-fa.html



جلد 8، شماره 2 - ( 11-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752