اثرات سطوح مختلف ژل آلوئهورا بر برخی فراسنجههای هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه
|
علی مهدوی ، مرتضی صابری ، غلامعلی جلودار ، ابراهیم شهروزیان |
|
|
چکیده: (4487 مشاهده) |
هدف: در این مطالعه، اثرات تجویز خوراکی تحت مزمن سطوح مختلف ژل آلوئهورا روی برخی فراسنجههای هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه انجام گرفت.
مواد و روشها: 240 قطعه جوجه یک روزه (نر و ماده) سویه راس 308، در 5 گروه و 4 تکرار، هر تکرار شامل 12 قطعه جوجه در طرحی کاملاً تصادفی استفاده شد. گروهها شامل: شاهد (جیره پایه) و سایر گروهها شامل جیره پایه به علاوه 1%، 2%، 3% ژل آلوئهورا و جیره پایه به علاوه آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بود.
یافتهها: اختلاف معنیداری میان گروههای درمانی در میزان آلبومین و فعالیت آنزیم ALP در 14، 28 و 42 روزگی مشاهده نشد. تغییرات مقادیر پروتئین تام و گلوبولین در 14 روزگی معنیدار بود. مقدار گلوکز خون گروه 3% آلوئهورا در 28 و 42 روزگی، و همچنین گروه 1% آلوئهورا در 28 روزگی کاهش معنیداری را نشان داد. بیشترین تعداد لنفوسیت در گروه 3% آلوئهورا در 28 روزگی مشاهده شد. همچنین در این روز، بیشترین تعداد هتروفیل در گروههای شاهد و ویرجینیامایسین مشاهده شد. در 42 روزگی بیشترین تعداد لنفوسیت در گروههای حاوی سطوح مختلف آلوئهورا دیده شد. تیتر آنتیبادی علیه پادگن SRBC در گروه 1% آلوئهورا در 28 روزگی افزایش معنیداری نسبت به سایر گروهها داشت.
نتیجهگیری: غلظت 1% ژل آلوئهورا در جیره غذایی، احتمالاً ایمنی سلولی و همورال را تحریک میکند و میتواند به عنوان افزودنی غذایی برای مقابله با عوامل عفونی به جیره اضافه شود |
|
واژههای کلیدی: آلوئهورا، ایمنی سلولی، جوجهها |
|
متن کامل [PDF 658 kb]
(1041 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1394/9/14 | پذیرش: 1395/6/24 | انتشار: 1395/10/14
|
|
|
|