:: جلد 19، شماره 1 - ( زمستان 1395: جلد 19 شماره (1) 1395 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 143-135 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا بر برخی فراسنجه‌های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه
علی مهدوی ، مرتضی صابری ، غلامعلی جلودار ، ابراهیم شهروزیان
چکیده:   (4487 مشاهده)
هدف: در این مطالعه، اثرات تجویز خوراکی تحت مزمن سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا روی برخی فراسنجه‌های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه انجام گرفت. مواد و روش‌ها: 240 قطعه جوجه یک روزه (نر و ماده) سویه راس 308، در 5 گروه و 4 تکرار، هر تکرار شامل 12 قطعه جوجه در طرحی کاملاً تصادفی استفاده شد. گروه‌ها شامل: شاهد (جیره پایه) و سایر گروه‌ها شامل جیره پایه به علاوه 1%، 2%، 3% ژل آلوئه‌ورا و جیره پایه به علاوه آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بود. یافته‌ها: اختلاف معنی‌داری میان گروه‌های درمانی در میزان آلبومین و فعالیت آنزیم ALP در 14، 28 و 42 روزگی مشاهده نشد. تغییرات مقادیر پروتئین تام و گلوبولین در 14 روزگی معنی‌دار بود. مقدار گلوکز خون گروه 3% آلوئه‌ورا در 28 و 42 روزگی، و هم‌چنین گروه 1% آلوئه‌ورا در 28 روزگی کاهش معنی‌داری را نشان داد. بیش‌ترین تعداد لنفوسیت در گروه 3% آلوئه‌ورا در 28 روزگی مشاهده شد. هم‌چنین در این روز، بیش‌ترین تعداد هتروفیل در گروه‌های شاهد و ویرجینیامایسین مشاهده شد. در 42 روزگی بیش‌ترین تعداد لنفوسیت در گروه‌های حاوی سطوح مختلف آلوئه‌ورا دیده شد. تیتر آنتی‌بادی علیه پادگن SRBC در گروه 1% آلوئه‌ورا در 28 روزگی افزایش معنی‌داری نسبت به سایر گروه‌ها داشت. نتیجه‌گیری: غلظت 1% ژل آلوئه‌ورا در جیره غذایی، احتمالاً  ایمنی سلولی و همورال را تحریک می‌کند و می‌تواند به عنوان افزودنی غذایی برای مقابله با عوامل عفونی به جیره اضافه شود
واژه‌های کلیدی: آلوئه‌ورا، ایمنی سلولی، جوجه‌ها
متن کامل [PDF 658 kb]   (1041 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/9/14 | پذیرش: 1395/6/24 | انتشار: 1395/10/14


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 1 - ( زمستان 1395: جلد 19 شماره (1) 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها