اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87504259
h-index3821
i10-index272121

..
:: جلد 17، شماره 2 - ( جلد 17 (2). پياپی (58). زمستان 1394 1394 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 383-374 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبی اسانس‌های زنیان وآویشن شیرازی بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زای غذایی
اشکان جبلی جوان
چکیده:   (5614 مشاهده)
سابقه و هدف: کاربرد ترکیبات طبیعی شامل اسانس‌های روغنی روش مؤثری برای جلوگیری از رشد  باکتری‌های بیماری‌زا در مواد غذایی می‌باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ترکیبی دو اسانس آویشن شیرازی و زنیان بر برخی از این باکتری‌های بیماری‌زای غذایی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسانس زنیان و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنها و تؤام با هم در محیط آزمایشگاهی جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش براث میکرو دایلوشن بر علیه برخی از باکتری‌های پاتوژن غذایی شامل اشریشیاکولای، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسایتوژنز، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس و هم‌چنین اثر غلظت‌های تحت بازدارنده این ترکیبات بر منحنی رشد باکتری اشریشیاکولای و باسیلوس سرئوس بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج بررسی اثر ترکیبی اسانس‌های زنیان و آویشن شیرازی نشان‌دهنده اثر سینرژیستی دو اسانس بر علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس و اثر افزایشی در مورد باکتری‌های اشریشیا‌کولای، سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسایتوژنز بود. اثر ترکیبی غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس‌های مورد مطالعه نشان داد که این دو ماده با هم باعث افزایش فاز تاخیری و کاهش سرعت رشد باکتری‌های مورد نظر به خصوص باسیلوس سرئوس شدند که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی حائز اهمیت می‌باشد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس‌های زنیان و آویشن شیرازی به‌خصوص موقعی که به‌صورت ترکیبی استفاده شوند، در برابر رشد باکتریایی مؤثر هستند و کاربرد بالقوه آن‌ها در سیستم‌های مواد غذایی پیشنهاد می‌گردد
واژه‌های کلیدی: زنیان، آویشن شیرازی، روغن فرار، عصاره های‌گیاهی، میکروب شناسی مواد غذایی، بیماری‌های ناشی از غذا
متن کامل [PDF 641 kb]   (1611 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/11/28 | پذیرش: 1394/5/31 | انتشار: 1394/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jebelli Javan A. Combinational effects of Trachyspermum ammi and Zataria multiflora Boiss essential oils on some pathogenic food-borne bacteria. Koomesh 1394; 17 (2) :374-383
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-2779-fa.html

جبلی جوان اشکان. اثر ترکیبی اسانس‌های زنیان وآویشن شیرازی بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زای غذایی. كومش. 1394; 17 (2) :374-383

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-2779-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 2 - ( جلد 17 (2). پياپی (58). زمستان 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645