با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
سابقه و هدف: کاربرد ترکیبات طبیعی شامل اسانسهای روغنی روش مؤثری برای جلوگیری از رشد باکتریهای بیماریزا در مواد غذایی میباشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ترکیبی دو اسانس آویشن شیرازی و زنیان بر برخی از این باکتریهای بیماریزای غذایی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس زنیان و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنها و تؤام با هم در محیط آزمایشگاهی جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش براث میکرو دایلوشن بر علیه برخی از باکتریهای پاتوژن غذایی شامل اشریشیاکولای، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسایتوژنز، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین اثر غلظتهای تحت بازدارنده این ترکیبات بر منحنی رشد باکتری اشریشیاکولای و باسیلوس سرئوس بررسی گردید.
یافتهها: نتایج بررسی اثر ترکیبی اسانسهای زنیان و آویشن شیرازی نشاندهنده اثر سینرژیستی دو اسانس بر علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس و اثر افزایشی در مورد باکتریهای اشریشیاکولای، سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسایتوژنز بود. اثر ترکیبی غلظتهای تحت بازدارنده اسانسهای مورد مطالعه نشان داد که این دو ماده با هم باعث افزایش فاز تاخیری و کاهش سرعت رشد باکتریهای مورد نظر به خصوص باسیلوس سرئوس شدند که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی حائز اهمیت میباشد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانسهای زنیان و آویشن شیرازی بهخصوص موقعی که بهصورت ترکیبی استفاده شوند، در برابر رشد باکتریایی مؤثر هستند و کاربرد بالقوه آنها در سیستمهای مواد غذایی پیشنهاد میگردد