:: جلد 16، شماره 3 - ( بهار 1394: 16 (3) 289-471 1394 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 365-356 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی، همسانه‌سازی و بررسی ویژگی‌های ژن انتقال‌دهنده هگزوز 7 (HXT7) از مخمر ساکارومایسس سرویزیه سویه ایرانی
سولماز عزیزی ، علیرضا تاری نژاد
چکیده:   (6959 مشاهده)
  سابقه و هدف: مخمر ساکارومایسس سروزیه از جمله مهم‌ترین میکروارگانیسم‌ها برای تولید اتانول است و از طریق تخمیر الکلی باعث تولید اتانول می‌شود. این به دلیل کارایی بالای این موجود در جذب و تخمیر قندهای هگزوز می‌باشد. مخمر ساکارومایسس سرویزیه دارای 20 ژن کدکننده‌ی پروتئین‌های انتقال‌دهنده‌ی هگزوز می‌باشد که شامل HXT1-HXT17، GAL2، SNF3 و RGT2 است. از میان این خانواده ژنی، هفت ژن HXT1-HXT7 نقش مهمی در فرآیند تولید الکل دارند. محققین ثابت کردند که با افزایش میزان بیان این ژن‌ها سرعت تخمیر الکلی افزایش و در نتیجه‌ی آن میزان تولید اتانول افزایش می‌یابد هدف این مطالعه شناسایی و جداسازی ژن HXT7 از ژنوم مخمر ساکارومایسس سرویزیه از طریق PCR و همسانه‌سازی آن در وکتور دارای پروموتور بیانی مناسب به منظور پایه‌ای برای طراحی پلاسمید بیانی و نهایتاً مخمر نوترکیب بود. مواد و روش‌ها: در این تحقیق جداسازی ژن HXT7 با پرایمرهای اختصاصی ژن از طریق PCRصورت گرفت و با انجام لیگاسیون قطعه‌ی تکثیر یافته به پلاسمید pGEM-T کلون شد و به باکتری E. coli ترانسفرم گردید و در نهایت برای تایید نهایی قطعات کلون شده در پلاسمیدهای نوترکیب به توالی‌یابی فرستاده شدند. یافته‌ها: توالی‌ نوکلئوتیدی چارچوب بازخوانی این ژن به طول  bp1713 بوده و یک پروتئین با 570 اسیدآمینه را رمز می‌کند. وزن مولکولی تخمین زده شده و نقطه آیزوالکتریک پیش‌بینی شده این پروتئین به ترتیب 725/62 کیلودالتون و 89/7 است.  نتیجه‌گیری: توالی پروتئینی به‌دست آمده شباهت زیادی با Hxt7p سویه‌های دیگر ساکارومیسس سرویزیه موجود در NCBI دارد و بالاترین درصد تشابه را با Hxt7p ساکارومیسس سرویزیه سویه‌ی S288C ثبت شده در NCBI با کد دسترسی NP010629.3 دارد
واژه‌های کلیدی: همسانه‌سازی، ساکارومیسس سرویزیه، ژن HXT7، پلاسمید نوترکیب
متن کامل [PDF 1738 kb]   (1320 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/2/4 | پذیرش: 1393/8/19 | انتشار: 1393/12/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 3 - ( بهار 1394: 16 (3) 289-471 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها