اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90634559
h-index3922
i10-index283126

..
:: جلد 4، شماره 3 - ( 5-1382 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 72-63 برگشت به فهرست نسخه ها
وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان:برنامه قلب سالم اصفهان- پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی
رویا کلیشادی ، غلام‌حسین صدری ، مهین هاشمی ‌پور ، نضال صراف ‌زادگان ، حسن علی‌خاصی ، نصرا. . بشردوست ، رضوان انصاری ، رضوان پشمی ، صدیقه رفیعی طباطبائی ، مریم شهاب
چکیده:   (20949 مشاهده)
سابقه و هدف: ارزیابی وضعیت چربی‌های سرم نوجوانان و ارتباط آن با رژیم غذایی و ارزیابی رفتار، نگرش، عملکرد و آگاهی (BASK) دانش‌آموزان، والدین و مسئولین مدارس در این رابطه، به منظور طراحی مداخلات جامعه‌نگر در جهت پیشگیری و کنترل عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی عروقی. مواد و روش‌ها: افراد مورد بررسی، 2000 دانش‌آموز 18-11 ساله انتخاب شده به روش تصادفی ساده چند مرحله‌ای (1000 دختر و 1000 پسر)، والدین آنها (2000 نمونه) و مسئولین مدارس (500 نمونه) در مناطق شهری و روستایی دو استان اصفهان و مرکزی بوده‌اند (استان اصفهان برای مداخلات بعدی در نظر گرفته شده و استان مرکزی به عنوان ناحیه مرجع در نظر گرفته شده است). یافته‌ها توسط پرسشنامه، معاینه فیزیکی و فرم ثبت غذای سه روزه و پرسشنامه تکرّر مصرف مواد غذایی به دست آمد و لیپیدهای سرم در آزمایشگاه مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، اندازه‌گیری شد. یافته‌‌ها توسط نرم‌افزار SpssV10/win و با استفاده از آزمون‌‌های آماریStudent T و رگرسیون خطی چندگانه در سطح معنی‌دار 05/0P< تحلیل شد. یافته‌ها: بیشتر دانش‌آموزان، والدین و مسئولین مدارس آگاهی کافی نسبت به تغذیه سالم داشتند؛ ولی عملکرد آنها دراین جهت نبود به طوری‌که بیشتر خانواده‌ها علی‌رغم داشتن آگاهی از سالم‌تر بودن انواع روغن مایع، بیشتر از روغن جامد استفاده می‌کردند و این موضوع تا حد زیادی می‌تواند به دلیل مناسب بودن قیمت روغن جامد و دسترسی راحت‌تر به آن باشد. اگر چه میانگین مصرف چربی نوجوانان (4/0 ± 2/21 درصد) در محدوده مجاز توصیه شده (30% ≤) بود، اما در بسیاری موارد اختلالات چربی خون سرم وجود داشت. به عنوان مثال، میانگین کلسترول سرم دختران گروه سنی 14-11 و 18-15 ساله، به طور معنی‌داری بالاتر از مقادیر استاندارد بود (به ترتیب 169 و 172 در برابر 160 و 159 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 05/0< P). ارتباط مستقیم بین اختلالات چربی خون در نوجوانان و مصرف چربی هیدروژنه (06/0= β) غذاهای آماده و میان وعده‌های غذایی چرب به دست آمد (05/0 < P). اگر چه میزان مصرف پروتئین درحد توصیه شده بود (9/0 ± 4/13 درصد)؛ ولی با توجه به مصرف گوشت گوسفند چرب، تعداد دفعات ‌مصرف ‌گوشت قرمز با اختلالات چربی‌خون ارتباط مستقیم داشت (05/0 < P، 04/0= β). یکی از دلایل بالا بودن تری‌گلیسرید خون می‌تواند مصرف بیش از حد کربوهیدرات (1 ± 2/65 درصد) باشد. نتیجه‌گیری: هرچند در جوامع غربی، بیشتر بر کاهش میزان چربی مصرفی تأکید می‌شود، ولی در جامعه ما که این میزان درحد قابل قبول است، بیشتر باید بر اصلاح کیفیت چربی مصرفی تأکید شود تا کمیت آن. این اقدام زیر بنایی مستلزم مشارکت صنایع غذایی، مسئولین دولتی، مصرف کنندگان و رسانه‌های گروهی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مصرف چربی، وضعیت چربی‌های خون، نوجوانان، کیفیت چربی.
متن کامل [PDF 307 kb]   (4380 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/6/26 | انتشار: 1382/5/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کلیشادی R, صدری G H, هاشمی ‌پور M, صراف ‌زادگان N, علی‌خاصی H, بشردوست N, et al . Lipid profile and fat intake of adolescents: Isfashan healthy heart program-heart health promotion from children. Koomesh 1382; 4 (3) :63-72
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-216-fa.html

کلیشادی رویا، صدری غلام‌حسین، هاشمی ‌پور مهین، صراف ‌زادگان نضال، علی‌خاصی حسن، بشردوست نصرا...، و همکاران. و همکاران.. وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان:برنامه قلب سالم اصفهان- پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی. كومش. 1382; 4 (3) :63-72

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-216-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 4، شماره 3 - ( 5-1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660