[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 5، شماره 3 - ( 5-1383 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 121-132 برگشت به فهرست نسخه ها
اسیدهای چرب امگا-3 و بهبودی زخم در دیابت
محمد خاکساری حداد *
چکیده:   (11130 مشاهده)
سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا-3, یکی از چربی‌های بدن انسان می‌باشد که به فراوانی در ماهی یا روغن ماهی وجود دارد و دارای اثرات بالقوه فراوانی در تعدیل بیماری‌های مختلف، خصوصاً بیماری دیابت قندی است. نارسایی ترمیم زخم یکی از شایع‌ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است، که عوامل مختلفی در پیدایش این نارسایی نقش دارند. با توجه به اثرات ضدالتهابی و عروقی که برای روغن ماهی مطرح است, ‌این روغن ممکن است بسیاری از مکانیسم‌های بالقوه‌ای را که در ترمیم زخم نقش دارند,‌ تعدیل نموده و بهبودی زخم را تسریع نماید. هدف پژوهش حاضر، بررسی نتایج حاصل از اثر مصرف اسیدهای چرب غیراشباعی بر روی ترمیم زخم خصوصاً ترمیم زخم دیابتی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعدادی از مقالات را که در ارتباط با نقش اسیدهای چرب امگا-3 در ترمیم زخم می‌باشد,‌ بررسی شده و در برخی موارد نتایج آن‌ها با نتایج به دست آمده از اسیدهای چرب امگا-6 مقایسه شده است. یافته‌ها: ما مشاهده نمودیم که: 1- اثر مثبت اسیدهای چرب امگا-3 (‌روغن ماهی) در ترمیم زخم دیابتی خیلی بیشتر از اثر اسیدهای چرب امگا-6 است؛ 2- روغن ماهی در حالت دیابت مزمن اثر آن روی ترمیم زخم کاهش پیدا می‌کند؛ 3- در حالت دیابت مزمن اثر مصرف موضعی آن خیلی بیشتر از اثر مصرف سیستمیک است؛ 4- اسیدهای چرب امگا –3، نه تنها در درمان زخم دیابت مؤثر هستند‌ بلکه در درمان زخم‌های دیگر از قبیل زخم معده,‌ زخم روده,‌ زخم کولون و زخم‌های سوختگی نیز مؤثر هستند؛ 5 – اکثر مطالعات بر روی حیوان‌های آزمایشگاهی (‌نه بیماران) انجام شده است. نتیجه‌گیری:‌ با توجه به نتایج فوق, روغن ماهی ممکن است جزء دسته جدیدی از داروها و مواد باشد که در درمان زخم‌ها خصوصاً زخم دیابتی مفید است. برای تعیین مکانیسم دقیق عملکرد آن احتیاج به پژوهش‌های بیشتری است.
واژه‌های کلیدی: بهبود زخم، دیابت قندی، روغن ماهی، ‌ اسیدهای چرب امگا-3، اسیدهای چرب امگا-6
متن کامل [PDF 282 kb]   (5432 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۶/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



PMID: 27990170
PMCID: PMC5136421

Cited 0 times in PubMed Central


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khaksari-Haddad M. Omega-3 fatty acids and wound healing in diabetes. koomesh. 2004; 5 (3) :121-132
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-176-fa.html
خاکساری حداد محمد. اسیدهای چرب امگا-3 و بهبودی زخم در دیابت. نشریه كومش. 1383; 5 (3) :121-132

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-176-fa.html

جلد 5، شماره 3 - ( 5-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.865 seconds with 784 queries by yektaweb 3461