اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد.
لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 22، شماره 3 - ( تابستان 1399 1399 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 452-460 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط امتیاز پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات با امتیاز استرس ادراک شده: یافته‌های حاصل از مطالعه مقطعی در پرستاران ایرانی
آزاده دهقانی ، مهناز سنجری ، صدیقه سالمی ، زیلا مقبولی ، خدیجه میرزایی
چکیده:   (96 مشاهده)
هدف: از عوامل استرس‌زا در پرستاران می‌توان به کمبود امکانات شغلی و ارتباط با مسائل مرگ‌ومیر اشاره کرد. تاثیر رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات بر خلق و خو و روان هنوز به خوبی روشن نشده است. هدف از این مطالعه بررسی امتیاز پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات (LCD) Low carbohydrate diet و تاثیر آن بر امتیاز استرس ادراک شده در پرستاران می‌باشد.
مواد و روشها: در مجموع تعداد 270 پرستار وارد مطالعه شده و از سه روز یادآمد غذایی جهت محاسبه امتیاز پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات آن‌ها استفاده شد. پرسش‌نامه 10 موردی PSS (Perceived Stress Score) برای ارزیابی استرس ادراک شده استفاده شد. تفاوت میانگین متغیرهای اندازه‌گیری شده بین سهک‌های امتیاز LCD و هم‌چنین ارتباط خطی امتیاز غذایی و امتیاز استرس ادراک شده نیز سنجیده شد.
یافتهها: یافته‌ها نشان داد که در بین سهک‌های امتیاز LCD، امتیاز بالاتر همسو با امتیاز استرس ادراک شده پایین‌تر در پرستاران بود (023/0=P). از میان سایر فاکتورها تنها دور باسن در بین سهک‌های امتیاز استرس ادراک شده اختلاف معناداری داشت. (01/0=P). هم‌چنین رابطه‌ی خطی معکوس معناداری بین امتیاز رژیم غذایی کم کربوهیدرات و امتیاز استرس ادراک شده در پرستاران تحت مطالعه دیده شد (048/0= P:229/0-=β).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد‌دهنده‌ی ارتباط احتمالی امتیاز بالاتر رژیم غذایی کم کربوهیدرات با امتیاز استرس ادراک شده کم‌تر در پرستاران مورد مطالعه بود.
 
واژه‌های کلیدی: رژیم کم کربوهیدرات، فشار روانی، پرستاران
متن کامل [PDF 832 kb]   (21 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۸/۶/۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani A, Sanjari M, Salemi S, Maghbooli Z, Mirzaie K. Association of low-carbohydrate diet score with perceived stress score: A cross-sectional study in Iranian nurses. koomesh. 2020; 22 (3) :452-460
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-5881-fa.html

دهقانی آزاده، سنجری مهناز، سالمی صدیقه، مقبولی زیلا، میرزایی خدیجه. ارتباط امتیاز پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات با امتیاز استرس ادراک شده: یافته‌های حاصل از مطالعه مقطعی در پرستاران ایرانی. كومش. 1399; 22 (3) :452-460

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-5881-fa.html



جلد 22، شماره 3 - ( تابستان 1399 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106