اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد.
لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 22، شماره 1 - ( زمستان 1398: 1-201 1398 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 178-184 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی آنزیم ال-آسپاراژیناز توسط مخمر بومی جداشده از خاک‌های ایران
هدی نوری، حمید مقیمی، علی خالقیان
چکیده:   (58 مشاهده)
هدف: استفاده از آنزیم ال-آسپاراژیناز به عنوان داروی شیمی‌درمانی، یکی از راه‌کارهای مؤثر در درمان لوکمی لنفوبلاستی است. از آن‌جا که ال-آسپاراژیناز باکتریایی، که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد باعث ایجاد عوارض جانبی ناشی از واکنش‌های افزایش حساسیت می‌شود، جستجو برای یافتن منابع جدید، بسیار مورد توجه است. در این مطالعه، ویژگیهای ال-آسپاراژیناز تولید شده توسط مخمرهای بومی جداشده از خاک‌های کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: در این پژوهش 130 جدایه مخمری مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت جدایه AG90 با تولید IU/ml 94/0 طی 5 روز به عنوان بهترین جدایه انتخاب شد.
یافتهها: شناسایی مولکولی جدایه AG90 نشان داد که این جدایه با 99% بهSarocladium sp.  شباهت دارد و به عنوان Sarocladium sp. AG90 در نظر گرفته شد. بررسی مایع تخمیر سویه منتخب نشان داد که 86% آنزیم به صورت خارج سلولی تولید می‌شود. مقادیر Km و Vmax آنزیم تولید شده برای سوبسترای ال- آسپاراژین به ترتیب 74/9 میلی‌مولار و 19/19 میکرومول در دقیقه محاسبه گردید.
نتیجه گیری: نتایج به‌دست آمده در این پژوهش می‌تواند به معرفی آنزیم جدید با منشأ یوکاریوتی در جهت کاهش سمیت، حساسیت‌زایی و عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو کمک کند

 
واژه‌های کلیدی: آسپاراژیناز، مخمر، سرطان خون، ایران
متن کامل [PDF 2375 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri H, Moghimi H, khaleghian A. Production and characterization of biochemical properties of L-Asparaginase by indigenous yeast isolated from soil of Iran. koomesh. 2020; 22 (1) :178-184
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-5366-fa.html

نوری هدی، مقیمی حمید، خالقیان علی. تولید و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی آنزیم ال-آسپاراژیناز توسط مخمر بومی جداشده از خاک‌های ایران. كومش. 1398; 22 (1) :178-184

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-5366-fa.html



جلد 22، شماره 1 - ( زمستان 1398: 1-201 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4030