[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 1، شماره 1 - ( 8-1378 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 1-7 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر سرعت هدایت عصب در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی
مرتضی جراحی* ، علیرضا عسگری، محمدحسین پورغلامی
چکیده:   (13545 مشاهده)
سابقه و هدف: در بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی، سرعت هدایت عصب کاهش می یابد. با توجه به این که متابولیسم اسیدهای چرب ضروری امگا-3 و امگا-6 در این بیماری دچار اختلال می شود، به نظر می رسد استفاده از روغن ماهی که حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا-3 می باشد در بهبود سرعت هدایت عصب موثر باشد. از این رو، هدف این مطالعه بررس اثرات رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر سرعت هدایت عصب در موش بزرگ آزمایشگاهی دیابتی بود. مواد و روش ها: سه گروه موش مورد استفاده قرار گرفتند: گروه کنترل منفی، حیوانات این گروه هیچ نوع دارویی دریافت نمی کردند و از رژیم غذایی معمولی استفاده می کردند؛ گروه کنترل مثبت، حیوانات این گروه در ابتدای آزمایش توسط آلوکسان (120mg/kg، زیرجلدی) دیابتی شدند و از رژیم غذایی معمولی استفاده می کردند و گروه درمان با روغن ماهی، حیوانات این گروه توسط آلوکسان به دیابت مبتلا گشتند و به آنها روزانه با استفاده از لوله دهانی-حلقی به میزان 10% وزن غذای خورده شده اختیاری طی 24 ساعت توسط حیوانات گروه کنترل مثبت، روغن ماهی حاوی 25 تا 30% اسیدهای چرب امگا-3 خورانده می شد. بیست روز پس از شروع آزمایش، سرعت هدایت عصب تیبیال در همه موش ها اندازه گیری شد. همچنین در هر سه گروه، وزن حیوانات و قند خون آنها در شروع آزمایش و زمان های مختلف پس از آن اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج نشان می دهد که سرعت هدایت عصب مذکور در گروه کنترل مثبت (دیابتیک) کاهش معنی داری (P<0.01) به میزان 17.1% نسبت به گروه کنترل منفی یافته است و درمان با روغن ماهی در گروه سوم منجر به افزایش معنی داری (P<0.05) به میزان 8.5% در سرعت هدایت عصب نسبت به گروه کنترل مثبت شده است. علاوه بر این، تفاوت معنی داری بین قند خون و وزن حیوانات گروه کنترل مثبت و گروه درمان با روغن ماهی در زمان های مختلف بعد از ایجاد دیابت مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافته ها حاکی از این است که اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی می تواند تا حدودی از کاهش سرعت هدایت عصب حرکتی بدون تاثیر گذاشتن بر فاکتورهای مربوط بر شدت دیابت (قند خون و وزن) در موش های مبتلا به دیابت جلوگیری نماید
واژه‌های کلیدی: دیابت قندی، نوروپاتی، سرعت هدایت عصب، روغن ماهی، اسید چرب امگا-3
متن کامل [PDF 1021 kb]   (1282 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۱۱/۱۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jarrrahi M, Asgari A R, Purgholami M H. Effect of diet containing fish oil on nerve conduction velocity of diabetic albino rats. koomesh. 1999; 1 (1) :1-7
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-380-fa.html

جراحی مرتضی، عسگری علیرضا، پورغلامی محمدحسین. بررسی اثر رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر سرعت هدایت عصب در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی . كومش. 1378; 1 (1) :1-7

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-380-fa.html



جلد 1، شماره 1 - ( 8-1378 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3768