هدف: علیرغم توسعه ساخت بیمارستانها در سنوات اخیر، هنوز هم در کشور ما از لحاظ تعداد تختهای بیمارستانی با استانداردها فاصله داشته و با ازدحام کاری مواجه میباشد. لذا این مطالعه به منظور تبیین نقش مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در کاهش بار کاری بیمارستانها انجام شده است.
مواد و روشها: این پژوهش به روش کیفی انجام شرکتکنندگان اصلی این تحقیق مدیران مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری بودند. نمونهگیری به صورت مبتنی بر هدف و سپس نظری انجام شد. در مجموع با 26 نفر از مدیران مراکز و موسسات مختلف ارائهکننده خدمات مراقبتی درمانی، پزشکان و گیرندگان خدمات مصاحبه به عمل آمد. دادههای پژوهش به روش تحلیل محتوا قراردادی تحلیل شد.
یافتهها: یافتههای نهایی تحقیق در 3 درونمایه اصلی "مراقبتهای سرپائی از بیماران در منزل"، "سیر کاهشی پوششدهی مراقبتی بیماران حاد در منزل"، "همکاری محدود در مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان" با زیرطبقههای متعدد پدیدار شد.
نتیجهگیری: ارائه خدمات پرستاری جامعه محور بهخصوص مراقبت از بیماران بدحال بستری در منزل طی سالهای اخیر، سیر نزولی یافته و بخش قابل توجهی از این مراقبتها مجدداً به بیمارستانها منتقل شده است. لذا بازنگری در برنامههای اجرائی جهت توسعه تعامل کاری و ضابطهمند نمودن رابطه بین مراکز مشاوره و بیمارستانها ضروری میباشد.
Alaei S, Alhani F, Navipour H. Role of counseling and nursing care services centers in reduceing work lads of hospitals,: A qualitative study. koomesh. 2017; 19 (2) :475-483 URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-3592-fa.html
علائی سیف ا...، الحانی فاطمه، ناوی پور حسن. نقش مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در کاهش بار کاری بیمارستانها: یک مطالعه کیفی. كومش. 1396; 19 (2) :475-483