اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد.
لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 19، شماره 1 - ( زمستان 1395: جلد 19 شماره (1) 1395 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 135-143 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا بر برخی فراسنجه‌های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه
علی مهدوی، مرتضی صابری، غلامعلی جلودار، ابراهیم شهروزیان
چکیده:   (1204 مشاهده)

هدف: در این مطالعه، اثرات تجویز خوراکی تحت مزمن سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا روی برخی فراسنجه‌های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه انجام گرفت.

مواد و روشها: 240 قطعه جوجه یک روزه (نر و ماده) سویه راس 308، در 5 گروه و 4 تکرار، هر تکرار شامل 12 قطعه جوجه در طرحی کاملاً تصادفی استفاده شد. گروه‌ها شامل: شاهد (جیره پایه) و سایر گروه‌ها شامل جیره پایه به علاوه 1%، 2%، 3% ژل آلوئه‌ورا و جیره پایه به علاوه آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بود.

یافتهها: اختلاف معنی‌داری میان گروه‌های درمانی در میزان آلبومین و فعالیت آنزیم ALP در 14، 28 و 42 روزگی مشاهده نشد. تغییرات مقادیر پروتئین تام و گلوبولین در 14 روزگی معنی‌دار بود. مقدار گلوکز خون گروه 3% آلوئه‌ورا در 28 و 42 روزگی، و هم‌چنین گروه 1% آلوئه‌ورا در 28 روزگی کاهش معنی‌داری را نشان داد. بیش‌ترین تعداد لنفوسیت در گروه 3% آلوئه‌ورا در 28 روزگی مشاهده شد. هم‌چنین در این روز، بیش‌ترین تعداد هتروفیل در گروه‌های شاهد و ویرجینیامایسین مشاهده شد. در 42 روزگی بیش‌ترین تعداد لنفوسیت در گروه‌های حاوی سطوح مختلف آلوئه‌ورا دیده شد. تیتر آنتی‌بادی علیه پادگن SRBC در گروه 1% آلوئه‌ورا در 28 روزگی افزایش معنی‌داری نسبت به سایر گروه‌ها داشت.

نتیجهگیری: غلظت 1% ژل آلوئه‌ورا در جیره غذایی، احتمالاً  ایمنی سلولی و همورال را تحریک می‌کند و می‌تواند به عنوان افزودنی غذایی برای مقابله با عوامل عفونی به جیره اضافه شود

واژه‌های کلیدی: آلوئه‌ورا، ایمنی سلولی، جوجه‌ها
متن کامل [PDF 658 kb]   (299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi A, Saberi M, Jeloudar G, Shahroozian E. Effects of different levels of Aloe Vera gel on some of hematological, biochemical and immunological parameters in the chicken model. koomesh. 2017; 19 (1) :135-143
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-3143-fa.html

مهدوی علی، صابری مرتضی، جلودار غلامعلی، شهروزیان ابراهیم. اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا بر برخی فراسنجه‌های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه. كومش. 1395; 19 (1) :135-143

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-3143-fa.html



جلد 19، شماره 1 - ( زمستان 1395: جلد 19 شماره (1) 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961