سابقه
و هدف: افراد مبتلا به دیابت در معرض کمبود ریزمغذیها و برخی ویتامینها میباشند.برهمین
اساس به نظر میرسد افراد مبتلا به دیابت بارداری نیز از گروههای در معرض خطر برای
کمبود ویتامینA میباشند.
پژوهشها به نتایج متفاوتی در این زمینه دست یافتند. هدف این پژوهش بررسی سطح سرمی
ویتامینAدر زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان باردار
سالم میباشد. مواد
و روشها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 41 زن باردار مبتلا به دیابت
بارداری به عنوان گروه مورد و 41 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد صورت گرفت.دو
گروهاز نظر سن، سن بارداری و شاخص توده بدنی همسانسازی و از هر فرد cc5 خون وریدی تهیه و با استفاده از
دستگاه کروماتوگرافی با عملکرد بالا سطح رتینول سرم تعیین گردید.در نهایت دادهها
از طریق آزمون آماری کای اسکوئر و تی تست مورد قضاوت قرار گرفتند. یافتهها:میانگین غلظت سرمی رتینول در افراد مبتلا به دیابت
بارداریµg/dl
46/0±19/0 و در گروه شاهد با بارداری سالمµg/dl 59/0±25/0 بود. نتیجهگیری:سطح سرمی رتینول در زنان مبتلا به دیابت بارداری
در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری پایینتر بود. این کاهش احتمالاً ناشی از
کاهش ویتامینهای آنتیاکسیدانی از قبیل ویتامینA در
زنان مبتلا به دیابت بارداری میباشد