اکثر مکاتبات کومش از طریق ایمیل سایت می باشد. لطفا Spam ایمیل خود را نیز چک نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
کار آزمایی بالینی::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
هزینه چاپ مقاله در کومش
با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش  مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
..
لیست داوران پیشنهادی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations87554266
h-index3821
i10-index272121

..
:: جلد 5، شماره 3 - ( 5-1383 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 132-121 برگشت به فهرست نسخه ها
اسیدهای چرب امگا-3 و بهبودی زخم در دیابت
محمد خاکساری حداد
چکیده:   (21225 مشاهده)
سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا-3, یکی از چربی‌های بدن انسان می‌باشد که به فراوانی در ماهی یا روغن ماهی وجود دارد و دارای اثرات بالقوه فراوانی در تعدیل بیماری‌های مختلف، خصوصاً بیماری دیابت قندی است. نارسایی ترمیم زخم یکی از شایع‌ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است، که عوامل مختلفی در پیدایش این نارسایی نقش دارند. با توجه به اثرات ضدالتهابی و عروقی که برای روغن ماهی مطرح است, ‌این روغن ممکن است بسیاری از مکانیسم‌های بالقوه‌ای را که در ترمیم زخم نقش دارند,‌ تعدیل نموده و بهبودی زخم را تسریع نماید. هدف پژوهش حاضر، بررسی نتایج حاصل از اثر مصرف اسیدهای چرب غیراشباعی بر روی ترمیم زخم خصوصاً ترمیم زخم دیابتی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعدادی از مقالات را که در ارتباط با نقش اسیدهای چرب امگا-3 در ترمیم زخم می‌باشد,‌ بررسی شده و در برخی موارد نتایج آن‌ها با نتایج به دست آمده از اسیدهای چرب امگا-6 مقایسه شده است. یافته‌ها: ما مشاهده نمودیم که: 1- اثر مثبت اسیدهای چرب امگا-3 (‌روغن ماهی) در ترمیم زخم دیابتی خیلی بیشتر از اثر اسیدهای چرب امگا-6 است؛ 2- روغن ماهی در حالت دیابت مزمن اثر آن روی ترمیم زخم کاهش پیدا می‌کند؛ 3- در حالت دیابت مزمن اثر مصرف موضعی آن خیلی بیشتر از اثر مصرف سیستمیک است؛ 4- اسیدهای چرب امگا –3، نه تنها در درمان زخم دیابت مؤثر هستند‌ بلکه در درمان زخم‌های دیگر از قبیل زخم معده,‌ زخم روده,‌ زخم کولون و زخم‌های سوختگی نیز مؤثر هستند؛ 5 – اکثر مطالعات بر روی حیوان‌های آزمایشگاهی (‌نه بیماران) انجام شده است. نتیجه‌گیری:‌ با توجه به نتایج فوق, روغن ماهی ممکن است جزء دسته جدیدی از داروها و مواد باشد که در درمان زخم‌ها خصوصاً زخم دیابتی مفید است. برای تعیین مکانیسم دقیق عملکرد آن احتیاج به پژوهش‌های بیشتری است.
واژه‌های کلیدی: بهبود زخم، دیابت قندی، روغن ماهی، ‌ اسیدهای چرب امگا-3، اسیدهای چرب امگا-6
متن کامل [PDF 282 kb]   (9361 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/6/24 | انتشار: 1383/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خاکساری حداد M. Omega-3 fatty acids and wound healing in diabetes. Koomesh 1383; 5 (3) :121-132
URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-176-fa.html

خاکساری حداد محمد. اسیدهای چرب امگا-3 و بهبودی زخم در دیابت. كومش. 1383; 5 (3) :121-132

URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-176-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5، شماره 3 - ( 5-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
کومش Koomesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645