با توجه به تصمیمات گرفته شده جهت پذیرش مقالات در مجله کومش از نویسندگان مقاله هزینه دریافت می گردد. هزینه پذیرش مقالات از ابتدای سال 1402 در مجله کومش مبلغ 12.000.000ریال (یک میلیون و دویست هزار تومان) می باشد. که نویسنده مسئول می بایست جهت دریافت نامه پذیرش به حساب درآمد های دانشگاه واریز نمایند تا گواهی پذیرش مقاله صادر و مراحل بعدی انتشار مقاله انجام شود.
تبصره: این مصوبه شامل مقالاتی که نویسنده مسئول مقاله از همکاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان باشد نمی شود.
سابقه و هدف: فشار خون بالا به علت همراهیاش با بیماریهای ایسکمیک قلبی و نیز همراهی با بیماریهای مغزی- عروقی، یک مشکل بهداشتی- درمانی در تمام جوامع میباشد. این مطالعه به منظور بررسی رابطهی بین فشار خون بالا با نمایهی تودهی بدنی افزایش یافته، چاقی شکمی و برخی الگوهای تغذیهای در افراد 65-25 سال در تهران انجام گردید. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مورد- شاهدی است که بر روی 270 نفر از اولیا ء دانشآموزان چند مدرسه تهران انجام شد. افراد نمونه، طی معاینه و مصاحبه بر اساس میزان فشار خون به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در هر دو گروه، اندازههای آنتروپومتریک اندازهگیری و طی مصاحبه، پرسشنامهای در ارتباط با برخی الگوهای تغذیهای ثبت گردید. یافته ها: در این مطالعه، بین فشار خون بالا با فاکتورهایی چون مصرف نوشابههای گازدار، چاقی شکمی، نمایهی توده بدنی افزایش یافته و فشار خون بالا همبستگی معنیداری وجود دارد. در ارتباط با مصرف نانهای سبوسدار و مصرف صبحانه با فشارخون بالا، ارتباط منفی وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که حفظ نمایهی تودهی بدنی و کاهش آن در صورت افزایش داشتن، رعایت الگوهای تغذیهای سالم، از جمله مصرف صبحانه، عدم مصرف نوشیدنیهای گازدار و کافئینه و مصرف نانهای سبوسدار، بهعنوان اولویتهای پیشگیری اولیه از فشار خون بالا میباشد.
فتاحی F, کشکولی بهروزی M, زراتی M. Relation of body mass index, abdominal obesity, some nutritional habits and hypertension in 25-65 year old population of Tehran. Koomesh 1390; 12 (3) :229-235 URL: http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-1224-fa.html
فتاحی فریبا، کشکولی بهروزی مهوش، زراتی میترا. بررسی ارتباط بین فشار خون بالا با نمایه توده بدنی، چاقی شکمی و برخی عادات غذایی، در افراد 65 – 25 سال تهرانی. كومش. 1390; 12 (3) :229-235